CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerde ayağının kırıldığı açıklanmıştı. Bu açıklama sonrasında bazı kişiler aslında Özel'in ayağının kırılmadığını ve silahlı saldırıya uğradığını iddia etmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Abdurrahman Dilipak, "Özgür Özel'in bacağı kırılmamış, silahla vurmuşlar! Hay Allah ne oluyor bu memlekette. Vuran kim, niye vurmuşlar. Bu gerçek niçin saklanıyor. Vuran kişi şimdi nerede.. Bir Ana muhalefet partisinin genel başkanının başına bu geliyor, kimse işin aslını bilmiyorsa ne yapmak gerek. Vuran aynı partiden biri mi yoksa.. Peki Özel vurulurken korumaları nerede, yanında kimse yok mu? Adam yakalandı mı, yakalanmadı mı? Başka yaralanan birileri var mı? Bu iş yargıya intikal etti mi, etmedi ise niçin? CHP parti olarak bu işin peşine düşmeyecek mi?
Bir kişiye yapılan bir haksızlık, aslında bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. "Kol kırılır yen içinde kalırsa" ya o kollar çolak kalır, ya da kangren olur, kesilir." iddialarını ortaya attı.

CHP'den açıklama geldi

Konu ile ilgili CHP İletişim sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada Dilipak'a yanıt verilerek, "Bu kadar kuyruklu yalanı, iftirayı bir yazıya nasıl sığdırdınız. Bu komplo teorilerini yazarken hiç mi Allah’tan korkmadınız? Günaha girerim diye hiç mi düşünmediniz? Pes doğrusu!" ifadeleri kullanıldı.

Veli Ağbaba röntgenleri paylaştı

CHP'li Veli Ağbaba ise sosyal medya hesabından Özel'in ayağının röntgen fotoğraflarını paylaştı.

Ağbaba konu ile ilgili yaptığı açıklamada: "Genel Başkanımız Özgür Özel'in yaşadığı talihsiz kazanın ardından benim de ismimin karıştırıldığı türlü türlü komplo teorisi üretildi.

Bir ev kazasından, Genel Başkanımızı ve Partimizi yıpratmak için akla hayale sığmayacak iddiaları utanmadan türettiler.

Oysa Genel Başkanımızın bugün basına da yansıyan röntgeninde kırıkları net bir biçimde görülüyor.

Allah bu yalanları yayanlara ahlak versin.

Partimizin iktidar yürüyüşünü komplolarıyla, yalanlarıyla, iftiralarıyla engelleyemeyecekler." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Orçun BULDAÇ