İzmir havaların ısınması ile festivallere ev sahipliği yapmaya başladı. Mayıs ayı boyunca İzmir'de çok sayıda festival düzenlenecek.

İzmir'de mayıs ayında düzenlenecek festivalleri sizin için derledik.

İzmir Çiçek Festivali

İzmir Çiçek Festivali başladı. Festival  10-12 Mayıs’ta Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenleniyor.

Festivalin programı ise şöyle:

10 Mayıs
İzel
Ümit Sayın
Ali Güven
DJ Performans

11 Mayıs
Nihat Sırdar’la 90’lar Party
DJ Performans

12 Mayıs
Burak Kut
Çelik
Grup Vitamin
DJ Performans


Festival Land

Festival Land İzmir Arena'da 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor. Geçtiğimiz yıllarda toplam 73.000 kişiyi ağırlayarak Türkiye’nin en çok katılım gösterilen festivallerinden biri olan Festival Land; olağanüstü konsept hazırlıkları, eğlenceli oyunlar, harika lezzetler ve birbirinden keyifli alanları ile festival severleri her zaman olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin en büyük etkinlik merkezi İzmir Arena’da ağırlayacak.

Festival programı şöyle:

11 Mayıs
Yıldız Tilbe
Ceza
KÖFN
Selin Çıngır

12 Mayıs
Duman
Büyük Ev Ablukada
Son Feci Bisiklet
Beyza Başak

Emiralem Çilek Festivali

14. Emiralem Çilek Festivali 11-12 Mayıs’ta İzmir Menemen’de düzenleniyor. Menemen’in bereketli tarlalarında yetişen Emiralem Çileği dünya ile buluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek “Emiralem Çilek Festivali”  Menemen Emiralem Festival Alanı’nda gerçekleşecek. En güzel çilek reçeli tarifi, çilek dikmenin püf noktalarını öğrenmek isteyen ve bölgede yetişen en iyi çileğin tadına bakmak isteyenler haydi “Emiralem Çilek Festivali”ne.

Festival Çocuk

Festival Çocuk, 12 Mayıs’ta İzmir Moment Tabiat Parkı’nda gerçekleşecek.

45 Survivor&Eğitsel Oyun Parkuru
Şişme Oyun Alanları
Orman Okulu Atölyeleri
Mini Futbol
Müzik, Dans, Yarışmalar..
Katılımcı firma atölyeleri ve daha fazlası…

0-36 ay ücretsizdir.


İzmir Çikolata Tatlı Çocuk Festivali

Çikolata – Tatlı Çocuk Festivali 17-19 Mayıs’ta İzmir Arena’da.

6.İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Yaş Sınırı: *3-14 için çocuk bileti alınmalıdır. 15 yaş ve üzeri için yetişkin bileti alınmalıdır.

Tarih: 17-18-19 Mayıs 2024
İlk seans: 11:00-15:00
İkinci seans: 16:00-20:00
Yer: İzmir Arena

LOC FESTIVALS imzasını taşıyan ve konsept festivallerden biri olan ‘’İzmir Çikolata ,Tatlı& Çocuk Festivali’’ 6.Kez 17-18-19 MAYIS 2024 tarihlerinde İZMİR ARENA’da gerçekleşiyor Çikolata ,Tatlı ve Çocuk temalı olarak kurgulanmış olan festivalimizde ; workshoplar, eğitimler, sahne Showları, yarışmalar, maskotlar, animatörler, çocuk tiyatrosu ,kukla gösterileri, ikramlar, tadımlar, yetişkin ve çocuk oyun parkurları, aktivite alanları, selfie alanları ,illüzyon gösterileri, ve çok daha fazlası 3 gün boyunca festivalimizde yer alacak. 6.İZMİR ÇİKOLATA TATLI VE ÇOCUK FESTİVALİ’nde ayrıca Gastronomi Derneği katkılarıyla , profesyonel şeflerin katılımıyla eğitimler, seminerler, workshoplar ve yarışmalar da yer alacak.

Bu festival bütün çocuklara ve çocuk ruhu taşıyanlara…


DatDat Kokteyl Festivali

18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilicek olan içinde konserler, dj performansları, atölyeler, workshoplar, tadımlar, oyun alanlarının yer alacağı müzik ve eğlence dolu bir festival sizi bekliyor!

İzmir Çok Sesli Korolar Festivali

İzmir Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali 20-26 Mayıs tarihlerinde müzikseverlerle buluşuyor.

Festivalin amacı; çoksesli koro müziği aracılığıyla ulusal müziğimizin evrensel boyut kazanmasına katkılar sağlamak, bu konuda çalışan koro, koro şefleri ve müzik eğitimcilerine, etkinliklerini sergileme fırsatı vererek özendirmek, şenlikte yapılan konser etkinlikleriyle korolar ve üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek, konser, radyo ve TV yayınları aracılığıyla da insanımıza Türk ve dünya koro edebiyatından seçkin koro müziği örneklerini dinletebilmektir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz