AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'nda açıklamalarda bulundu.

Partisinin üç gün boyunca devam edecek kampında son 3 seçimin kapsamlı değerlendirmesini yapacaklarını belirten Erdoğan, "Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize mazhar olamaz. Seçmenin mesajlarının tamamının farkındayız" diye konuştu.

Siyasette yumuşama dönemi yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı özgür Özel'i bayramdan önce ziyaret edeceğini bildirdi.

Partisinin, iktidar ortağı MHP'nin ve muhalefetin kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Siyaset belli çerçevede, belli sınırlar içinde yapılır. Yumuşama adı altında kimliğimizden, ilkelerimizden, duruşumuzdan ve kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz" ifadelerini kullandı.

Kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz

Erdoğan şunları söyledi: "31 Mart'tan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'de bizi ziyaret etti. Ben de arayı uzatmadan ziyarette bulunacağım. Kendisine siyasette yumuşamayı ifade ettim. Bunun bir tarafı iktidar ise muhalefettir. Biz kutuplaşmadan yana olmadık. Burada muhalefet kendisini samimi özeleştiriye tabii tutmalıdır. Bizim ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Aynı şekilde CHP'nin de kırmızı çizgileri olduğunu biliyoruz.

Siyaset belli çerçevede, belli sınırlar içinde yapılır. Yumuşama adı altında kimliğimizden, ilkelerimizden, duruşumuzdan ve kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de taviz vermesini beklemiyoruz. Ancak yıkıcı, gerilimci siyaset Türkiye'ye geçmişte acılar yaşattı. Bizim siyasette referansımız hukuktur. Hukuk içinde olduğu sürece her türlü eyleme, eleştiriye saygımız sonsuzdur.

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdü. Ekonomimiz Covid-19 tedbirlerinin uygulandığı 2020'nin ikinci çeyreğinden sonra üst üste 15 çeyrek büyüdü. Enflasyon inşallah yılın ikinci yarısından itibaren iniş trendine girecek. Açıklanan verilerin neredeyse tamamı, Orta Vadeli Programa uygun seyrediyor."

Kaynak: Haber Merkezi