2012 yılında dünyada maya takvimine göre kıyametin kopacağı konuşulurken bu tarihte korunacak tek yerin Şirince olduğu söyleniyordu. Özellikle 2012 yılından itibaren oldukça dikkat çeken İzmir'in Şirince köyü, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün (BMDTÖ) 25. Genel Kurulunda, "2023 Dünyanın En İyi Turizm Köyleri" listesine girmiştir. Peki, Şirince nerededir? Şirince'ye toplu taşımayla nasıl gidilir?

Şirince nerededir?

Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan Şirince adı Cumhuriyet'in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmi hale getirilmiştir. İzmir il merkezine 83 km, Selçuk ilçe merkezine 8 km uzaklıkta olan Şirince, dört bir yanı ağaçlarla çevrili olan muhteşem bir dağ köyüdür. İzmir'in değil tüm Türkiye'nin en güzel köyleri arasında yer alan Şirince’de ev şarabı ve butik şarapları tadına bakabilirsiniz.

Özellikle Şirince'nin otlu ve patatesli gözlemesinden birini alıp muhteşem köy manzarasına karşı keyif yapmanızı öneririz. Aynı zamanda burada Taş Mektep Müzesini ve Nesin Matematik Köyü'nü gezme ve görme fırsatı bulabilirsiniz.

Şirince'ye toplu taşımayla nasıl gidilir?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan dağ köyü Şirince’ye gitmek için öncelikle İzban ile Selçuk’a kadar gitmelisiniz. Ardından Tepeköy’de aktarma yapmalısınız. Daha sonra 5 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan Şirince dolmuşlarına ulaşacaksınız. İneceğiniz durağın hemen karşı yol istikametinde yer alan duraklara ulaşım oldukça kolay. Kişi başı 25 TL olan dolmuş yolculuğunuz ortalama 10 dakika sürecektir. Şirince’de indikten sonra kendinizi muhteşem bir atmosferin içerisinde bulacaksınız.


Bir diğer ulaşım seçeneği olarak Şirince’ye özel aracınız ile gitmek isterseniz İzmir - Aydın otobanından Selçuk tabelasını takip ederek oradan da Şirince ayrımına girmelisiniz. Ardından Şirince vadi tepesinde olduğu için yaklaşık on beş dakika kadar boyunca virajlı bir yol gidilmesi gerekiyor.

İzmir’den Şirince'ye gitmeyi planlıyorsanız, araba ile Selçuk - Kuşadası yönüne saparak Selçuk şehir merkezine gelmeden solda bulunan Şirince tabelasından girmeniz yeterlidir. Aşağıdaki haritadan kendinize en uygun rotayı da oluşturabilirsiniz.

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi