İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar'ın, Buca Şirinyer Pazar Yeri'nin geçici alana taşınması amacıyla yapılan kura çekimini engellemek için sandığın kurulduğu masayı dağıtması büyük tepki topladı. Kura iptal edildi, İşte o video...

Buca Belediyesi'nden açıklama

Buca Belediyesi de, yeni yerine geçiş hazırlığında olan Şirinyer Pazar Yeri için yapılan kura çekiminde yaşanan sabotaj nedeniyle kura çekiminin iptal edildiğini ve yer belirlemesi yapılamadığı için bu süreçte Şirinyer Pazarı'nın kurulamayacağını açıklamıştı. 

Pazarcılar odası: En kısa sürede pazarı yeniden açacağız

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, Buca Şirinyer Pazar Yeri'nin taşınma sürecinde çıkan gerginlik hakkında açıklama yayımladı. Erişen, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın taleplerine olumlu yanıt verdiğini en kısa sürede sorunları çözerek pazarı yeniden açacaklarını bildirdi.

İzmir Pazarcılar Odası'ndan yapılan açıklama şu şekilde: 

“Değerli halkımız ve değerli esnafımız,
Buca Belediye Başkanımız Sayın Görkem Duman'ın göreve gelir gelmez başlattığı Buca Metrosu çalışmaları kapsamında, Şirinyer Pazar Yeri'nin taşınması çalışmaları da hızla devam etmektedir. Seçim sürecinde talep ettiğimiz pazar tezgahlarının metrekarelerinin düşmemesi ve sayılarının korunması taleplerimiz karşılık bulmuş, ayrıca otopark ve pazara girişlerin artırılması isteklerimiz de kabul edilmiştir.
Pazarcılar Odası olarak esnafımızın ve vatandaşlarımızın memnuniyeti her zaman önceliğimizdir. Ancak perşembe günü gerçekleştirilen kura çekiminde, Şirinyer esnafı olmayan bazı şahısların da katılımı ve bu kişilerin bazı pazarcılarımızla birlikte hareket etmeleri kabul edilemez bir durum yaratmıştır. Bu olay, sadece iki gün pazarımızdan ekmeğini kazanan esnafımızı mağdur etmiştir.
Kura çekimi yapılamadığından dolayı pazar yerimizi açamadığımızı üzüntüyle belirtiriz. Belediye Başkanımız ve belediye yetkilileri ile gerekli görüşmeler devam etmektedir. En kısa sürede siz değerli hemşehrilerimize taze ve sağlıklı ürünlerimizle hizmet etmeye devam edeceğimizi duyururuz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ