Yiğit SÜTCÜ - Sokakta yaşayan köpeklerin toplanmasını öngören yasa, meclisten geçerken, pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Bunlardan en göze çarpanı sokak köpeklerinin öldürülmesi konusu oldu. Bu noktada görüşüne başvurduğumuz Keçi Derneği Başkanı Burçe Orcan, bu fikrin kabul edilemez olduğunu savunuyor. 

”Mevcut yasa uygulanmalıydı” 

İz Gazete’ye konuşan Keçi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burçe Orcan, ”Hayvan hakları yasasında gerçekleştirilen değişikliği son derece yanlış buluyoruz. Mevcut yasada yer alan hükümler uygulansa idi zaten bu noktaya gelmezdik. Yasanın bakımevleri ile ilgili kısmını hemen hemen hiçbir belediye uygulamadı. Bakımevi olmayan yüzlerce belediye mevcut. Öncelikli olarak bu konuya eğilinmesi gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

”Sokaktaki canların hayatından endişe ediyoruz”

Yeni yasa ile sokak hayvanlarının yaşamından endişe ettiklerini ifade eden Orcan, ”Şu an gelinen noktada sokakta yaşayan canlarımızın hayatından endişeliyiz. Ama dernek olarak hiçbirini ölüme teslim etmek niyetinde de değiliz. Tüm hayvan hakları savunucularının da böyle bir niyeti yok. Amacımız bu yanlış politikadan vazgeçilmesi ve kanunun eski hali ile uygulanmaya başlaması. Bunun için her türlü çalışmayı yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

”Kısırlaştır - Aşılat - Yerinde yaşat” 

Belediyelerin özellikle kısırlaştırma konusunda yeterli çalışmayı yapmadığının altını çizen Burçe Orcan, sözlerini ”Belediyeler yeterli çalışmaları yapsa tüm bu konuşulanların hiçbirine gerek bile kalmaz. Bu noktada yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bizim talebimiz belli, kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat metodunun uygulanmasını istiyoruz.” şeklinde noktaladı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ