Yer altındaki büyülü dünyayı keşfetmek isteyenler için harika önerilerimiz var. Zengin su altı dünyasıyla adeta tüplü dalgıçlar için bulunmaz cevher olan Türkiye'nin çeşitli noktalarında keşfe çıkabilirsiniz. Birbirinden eşsiz ve pek bilinmeyen bu rotalar derin deniz dalışı, mağara dalışı ve daha birçok deneyimde sizi eşlik edecek. Daha önce tüplü dalış yapmayanlar içinse sertifikalı profesyonel eğitmenlerden faydalanarak dalış gerçekleştirebileceğiniz birçok dalış merkezi var. Sualtının büyülü dünyasında kaybolacaksınız. İşte Türkiye'nin en iyi 10 dalış destinasyonu...

Sualtı dünyasında büyüleneceksiniz: Türkiye'nin en iyi 10 dalış destinasyonu

Fethiye - Aquarium Cove

Türkiye'nin güneybatı kıyısında Fethiye'de bulunan Akvaryum Koyu, eşsiz yer altı güzellikleriyle muhteşem bir dünya sunuyor. Tertemiz suları, canlı deniz yaşamı ve muhteşem su altı manzarasıyla Akvaryum Koyu, dalgıçlar için adeta bir cennettir. Deniz yaşamının çeşitliliğiyle ünlü olan Akvaryum Koyu’nda su altının saklı güzelliklerini keşfedeceksiniz.

Bodrum - Büyük Resif

Bodrum’un en keyifli dalış noktalarından biri olan Büyük Resif’in berrak denizinde büyük bir mercan resifine yaklaşma fırsatı bulacaksınız.  Aynı zamanda Büyük Resif’te ahtapot, karagöz, iskorpitler, akya, orfoz, lahos, sinarit ve mürenler size eşlik edecektir. Eşsiz bir dalış deneyimi yaşayacağınız Büyük Resif’in berrak denizinde deniz yıldızları ve deniz kestaneleri size arkadaşlık edecek. 

Kaş - Uçan Balık

Kaş Uçan Balık Iz Gazete

Türkiye’de deneyimli dalgıçlar için en iyi destinasyonlardan biri olan ve ismini yüzeyin derinliklerinde bulunan bir İtalyan torpido uçağının enkazından alan Uçan Balık’ta dentex, orfoz, baraküda ve amberjack gibi yırtıcı balıklar çok sayıda bulunmaktadır. Adeta atmosferinde büyüleneceğiniz Uçan Balık özellikle macera severler için bulunmaz bir nimettir.

Ayvalık

Türkiye'nin Balıkesir ilinin bir ilçesi olan Ayvalık tüplü dalış için eşsiz rotalardan biri. Su altı yaşamının keşfedilmeyi beklediği Ayvalık aynı zamanda tüplü dalış dünyasını ilk kez keşfetmek isteyenler için de oldukça uygundur. 2017'den beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Ayvalık’ın büyülü yer altı dünyasında binlerce farklı deniz canlısı türüyle karşılaşacaksınız.

Çanakkale - Saros

Ege Denizi’nin kuzey kesiminde yer alan Saros Körfezi Antik çağdaki adıyla Melas Kolpos, resif dalışının yanı sıra tarihi bir yolculuk da sunuyor. Tarih severler içinde ayrı bir öneme sahip olan Saros, sualtı zenginlikleriyle adeta büyülüyor. Ege Denizi’nin en tuzlu kesimlerinden birini oluşturan Saros Körfezi’nde hem amatör hem de deneyimli tüplü dalgıçlar tarafından dalışlar gerçekleştirilmektedir

Datça

Türkiye'nin Muğla iline bağlı olan turistik ilçesi Datça, hem yüzeyde hem de su altında doğal yaşam için en iyi yerlerden biridir. Türkiye’nin güzelliğiyle dikkat çeken şirin ilçesi Datça’nın iyi korunmuş ve Türkiye'deki en fazla biyolojik çeşitliliğe sahip dalış noktalarıyla farklı bir deneyim yaşayacaksınız.

Kuşadası

Turizm için ayrı bir öneme sahip olan Kuşadası, yer altı dünyasıyla Ege'nin gizli hazinesi sayılabilmektedir. Akıntının olmaması nedeniyle dalgıçlar için favori yerlerden biri Kuşadası’nda suyun berraklığı nedeniyle yeni başlayanlar için bulunulmaz bir nimettir. Ayrıca Kuşadası dalış noktalarında yer altı fotoğrafçılığı oldukça sık yer almaktadır. Profesyonel dalış haricinde tatilinizin keyfini sürerken kalıcı anılarda edinebilirsiniz. 

Gökova

Gökova Körfezi, Türkiye'nin güneybatısında, Bodrum Yarımadası ve Datça Yarımadası arasında uzanmaktadır. Adını "gök mavisi"nden alan Gökova’nın kıyı uzunluğu 400 km kadardır. Dünyanın dört bir yanındaki tüplü dalgıçlar için uğraş yerlerden biri olan Gökova, büyülü su altı dünyasında, alabalıklar ve köpek dişli alabalıklar gibi alabalıklar yer almaktadır. Tertemiz suyun ve güneşin parıltısının uyumu sizi sizi büyüleyecek.

Marmaris

Muğla'nın 13 ilçesinden birisi olan Marmaris’te 50'den fazla dalış noktasıyla keşfedilecek muhteşem enkazlar, antik kalıntılar ve muhteşem resifler yer almaktadır. Her seviyedeki dalgıç için uygun olan dalış noktalarıyla heyecan verici bir su altı keşfine çıkacaksınız. Lisanlı eğitmenler tarafından dalış yapabilmenize imkan sağlanan noktalarında yer altının büyülü dünyasını deneyimleme fırsatına sahip olabileceksiniz.

Kalkan

Kalkan'ın Kalamar Koyu'nun sakin sularında denizde dalış yapmanın deneyimini asla unutamayacaksınız. Eskiden kalamarın çok olduğundan dolayı yerel halk tarafından bu isim verilen Kalamar Koyu'da gökkuşağı balıkları, barakudalar, çipuralar, ahtapotlar ve hatta deniz kaplumbağaları size eşlik edecek. Özellikle profesyonel dalgıçların favori destinasyonlarından olan Kalamar Koyu, berrak Akdeniz sularıyla yeni başlayanlar içinde en sevilen deniz dalış noktasından biri olacak.

Kaynak: Haber Merkezi