YİĞİT SÜTCÜ- 1970 yılında kurulan ve Bergama Sportif adıyla yeni sezona başlayan TFF 3'üncü Lig 4'üncü Grup'un İzmirli temsilcisi, ilk maça İzmir Çoruhlu FK yazan bir otobüsle gitti. Takımın isminin değişeceği iddia edilirken kulübün renklerinin ve logosunun da yenileneceği öne sürüldü. Bergama Sportif'in adının İzmir Çoruhlu FK olacağı öğrenildi.

İzmir’de oynamaya başladı

Uzun yıllar Bergama Belediyespor adıyla liglerde mücadele eden kulüp, iki yıl önce yönetim değişikliği yaşadı ve geçen yıl İzmirli iş insanı Ahmet Çoruhlu tarafından devralındı. Çoruhlu yönetimindeki ilk sezonunu Bergama’da geçiren takım, bu sezon Bergama’daki sahanın suni çim yüzeyinin sorun yaratması nedeniyle iç saha maçlarını İzmir Bornova Stadı'nda oynamaya başladı.

Yeni renkler, yeni logo

Kırmızı-lacivert renkleriyle tanınan kulüp, sezonun ilk haftasında büyük bir sürpriz yaşattı. Bergama Sportif, 3-1 mağlup olduğu Denizlispor deplasmanına, üzerinde "İzmir Çoruhlu FK" yazılı ve İzmir’in sembollerinden saat kulesi ile futbol topunun yer aldığı yeni logolu, turuncu-siyah renklerde kaplanmış takım otobüsüyle gitti. Kulübün adı, renkleri ve logosunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından onaylandıktan sonra değişeceği öğrenildi. Bu gelişmelere Bergama Spor’un eski başkanları, yöneticileri, taraftar grupları ve yerel halk sert tepki gösterdi.

İsim değişmeyecekti

2023 yılında iş insanı Ahmet Çoruhlu, Bergama Belediyespor’u Bergama Belediye yönetiminden devraldı. Eski belediye başkanı Hakan Koştu’nun da bulunduğu toplantıda, Bergama Belediyespor’un yer değiştirmeyeceğini, logo ve renklerinin değişmeyeceğini açıklanmıştı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ