Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz günlerde taksi ücretleri ile ilgili ilginç gelişmeler yaşandı. 50 TL olan indi bindi ücreti, zamlanarak 80 TL'ye yükseltilmişti. UKOME kararı sonrası bir 10 TL daha eklenince indi bindi ücreti 90 TL'ye çıkmış olacak. Bu durum başlangıçta taksici esnafının yararına göre görünse de piyasaya yansıması beklenildiği gibi olmadı. Zammın ardından müşteri bulmakta zorlanan taksiciler duraklarda beklemeye başladı.

Zam çok, yolcu yok

Taksi ücretlerine gelen zammın ardından taksimetreler değişmeye başladı. Şu anda İzmir'de indi bindi ücreti 80 TL olarak uygulanıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren bu rakam 90 TL'ye çıkacak. Bu durum başlangıçta taksici esnafı tarafından sevinçle karşılandı. Ama günler geçtikçe durum istenilen gibi olmadı. Taksiciler yolcu bulmakta zorlanmaya başladı. Yakıt fiyatlarının da çok yüksek seyretmesi sebebiyle gezerek yolcu aramayı tercih etmeyen taksiciler duraklarında beklemeye başladı.

Yolcu alternatif arayışına girdi

Konuyla ilgili konuştuğumuz taksici Mete Yılmaz (32), oluşan beklentinin hayata geçmediğinin altını çizdi. Yılmaz "Zam gelmesiyle birlikte daha iyi para kazanacağımızı düşündük. Ona göre hesap kitap yapan arkadaşlarımız oldu. Sonra bir baktık ki, günlük seyahat sayılarımız azalmaya başladı. 30 müşteri alıyorsak 20 müşteri almaya başladık. Günün sonunda elimize geçen para aynı kalmış oldu. Şimdi ne yapacağız, onu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Toplu taşıma tercih ediyorum

Önceden taksi kullandığını ama son zamların ardından bu alışkanlığı bırakmak zorunda kaldığını belirten Şengül Çelik (71) toplu taşımaya yöneldiğini ifade ediyor. Çelik, "Alışveriş dönüşlerinde kısa mesafelerde taksi kullanıyordum. Ama indi bindi ücreti 80 TL olduktan sonra bu alışkanlığı bıraktım. Daha uzak yerlere toplu taşıma ile gitmeye başladım." ifadelerini kullandı.

Sorun zamla çözülemez

Mevcut durumla ilgili İz Gazete'ye konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci Zengin ise konuya başka bir açıdan bakıyor. Çözümün zam olmadığını ifade eden Zengin, yapısal sorunların çözümünü işaret ediyor. Zengin, konuyla ilgili "Akaryakıt ve otogaz fiyatları çok yüksek seyrediyor. Dolar ve euro'nun da yükselmesi ile birlikte bakım ve parça maliyetleri de artıyor. Beklediğimiz ÖTV desteği gelmediği için araçları değiştiremiyoruz. Mevcut araçların çıkardığı tamir masrafı belimizi büküyor. Başka ülkelere baktığımızda, sadece taksi olmak için üretilmiş basit ve ekonomik modeller görüyoruz. Bu konuda Bakanlıktan yardım istedik ama ne yazık ki geri dönüş alamadık. Çözüm zam yapmak değil. Çünkü bunun sonu yok. Çözüm sürdürülebilir bir ekonomi yapısı. Şu an içinde bulunduğumuz durum ne yazık ki bizi mutlu etmiyor." şekinde konuştu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ