Türkiye son yıllarda adeta Teksas'a döndü. Kavga eden silahına sarıldı, insanlar gözünü kırpmadan birbirini öldürmeye başladı. Sadece dün akşam çıkan kavgalarda 7 kişi öldü, 3'ü ağır 6 kişi ise yaralandı.

Çay içmeye giden genç öldü

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir işyerine kurşun yağdıran zanlılar, arkadaşına çay içmeye gelen 18 yaşındaki genci öldürdü. Olay yerinde 22 boş kovan bulundu.
Olay, gece saatlerinde Sırasöğütler mahallesi Sanayi caddesi ile Aydınlar caddesi kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Sanayi caddesi ile Aydınlar caddesi kesişiminde bulunan 4 işyerine yoldan geçen otomobilden ateş edildi. Kurşunlar, saldırı esnasında arkadaşına çay içmek için gelen 18 yaşındaki Ahmet Satan'a isabet etti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, yaralı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Satan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kurşunlanan 3 işyerinin hurdacı, bir işyerinin ise kaportacı olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Esenyurt'ta silahlı çatışma: 1 ölü, 3 yaralı

İstanbul Esenyurt’ta gece saatlerinde iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma daha sonrasında silahlı çatışmaya döndü. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay saat 01.00 sıralarında Esenyurt İncirtepe Mahallesi Okurlar Caddesi üzerinde yer alan bir site içerisinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre iki grup arasında çıkan tartışma daha sonrasında silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışma sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çatışmada kurşunların isabet ettiği Yusuf Sancar kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 3 kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası çatışmanın yaşandığı bölgeye çok sayıda özel harekât ve çevik kuvvet ekipleri sevk edilerek geniş çaplı güvenlik tedbirleri alındı. Olay yeri inceleme ekipleri çatışmanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Olayın neden ve kimler arasında yaşandığı ile ilgili polis ekipleri inceleme başlattı. Olaya karıştığı düşünülen şüpheli şahıslarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Komşular arasında silahlı kavga: 3 ölü, 1 yaralı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde gece saatlerinde komşular arasında tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 3 kişi öldü, 1 kişi ise yaralandı.
Alınan bilgiye göre olay Keçiören ilçesi Yayla Mahallesi 1422. Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre birkaç gündür kavgalı olan komşular arasında gece saatlerinde tekrar kavga çıktı. Olayda M.E. komşularına silahla ateş ederek M.Z., M.Ö., M.Z. ve Ş.Z.'yi vurdu. Bina sakinlerinin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemelerde M.Z., M.Ö. ve M.Z.'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda vurulan Ş.Z. ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgilini inceleme başlattı.

Ankara'da silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı

Ankara Toptancı Hali'nde iki grup arasındaki silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre olay, Yenimahalle ilçesi Ankara Toptancı Hali'nde meydana geldi. İddiaya göre çalışan iki grup arasında yer kavgasından çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine bir kişinin silahla etrafa ateş açmasıyla kurşun G.K., F.M.K., Ö.K., ve A.K.'ye isabet ederken Ö.K. ve G.K. hayatını kaybetti. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Olay yerinde Ö.K. ve G.K.'nin yanında bulunan F.M.K. ve A.B. ise ambulansla hastaneye sevk edildi.
Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak: İHA