Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi'nin sosyal medya hesabından yayımladığı açıklama şu şekilde:

"GAZETECİLERE AYAR VERMEYE ÇALIŞANLARI UYARIYORUZ!

Habercilik adına, üzülerek söylüyoruz, gazetecilerin can güvenliği sağlanmıyor. Haber yapmaya giden gazetecilerin İzmir Karabağlar'da İsmailağa Cemaati'ne ait ve kaçak olduğu iddia edilen binanın olduğu bölgede yaşadıkları, tehditler ve alıkoyma alenen basın özgürlüğü ihlalidir. 

Bugün HALK TV İzmir Bürosu'nda çalışan gazetecilere karşı yapılanlar, anayasal hakların da ayaklar altına alınması demektir.

Gazeteciler Yağmur Beril Varol, Şahin Karaşahin ve Ulaştırma Görevlisi Erkan Aydın'ı tehdit eden, zor kullananlar hakkında en kısa sürede soruşturma açılmasını istiyoruz.

Sanılmasın ki; bağnazlara karşı, tarikatçılara karşı gazeteciler sinecek, yılacak! Şimdi sesimizin daha gür çıkma zamanı. İktidarda olanlar her geçen gün gazetecileri açıkça tehdit ederse alanda gazetecilerin can güvenliği kalmaz. Anayasanın 26. maddesinde yer alan "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar" ifadelerini, her fırsatta kendini gazetecilere ayar vermeye çalışanlara tekrar hatırlatıyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ