Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 106 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. TGS tarafından yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

 "İçinde bulunduğumuz süreci akılla, bilimle ve hukuki normlarla izah etmek günden güne zorlaşıyor. Ülkenin gazetecileri, siyasetçileri gözaltılar, tutuklamalar ve davalar ile korkutulmaya, yıldırılmaya çalışılıyor." 

TGS'den yapılan yazılı açıklamada ayrıca, "Türkiye'nin, demokrasi tarihinde yeniden karanlık bir güne uyandığı" belirtilerek, alışkanlık haline getirilen yeni bir şafak operasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile birlikte aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Dilek İmamoğlu'dan yeni açıklama: Nedenini herkes çok iyi biliyor Dilek İmamoğlu'dan yeni açıklama: Nedenini herkes çok iyi biliyor

"Bırakın siyaset adil şartlarda yapılsın"

TGS tarafından yapılan açıklamada; sabah saatlerinde X, Instagram, YouTube, TikTok, Facebook ve WhatsApp’ta yaşanan erişim sorunlarına dikkat çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteciler İsmail Saymaz, Servet Yıldırım, Medya İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Genel Müdürü Pınar Türker'in de arasında bulunduğu kişilerin gözaltına alınmasının Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devleti olma özelliği ile örtüşmediği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"İçinde bulunduğumuz süreci akılla, bilimle ve hukuki normlarla izah etmek günden güne zorlaşıyor. Ülkenin gazetecileri, siyasetçileri gözaltılar, tutuklamalar ve davalar ile korkutulmaya, yıldırılmaya çalışılıyor. Hukuksuzlukların, yanlış politikaların halka duyurulması sosyal medyanın yasaklanması ve gazetecilerin gözaltına alınmasıyla engellenmeye çalışılıyor. Bu gömlek Türkiye’ye dar gelir. Bırakın siyaset adil şartlarda yapılsın, bırakın gazeteciler işlerini yapsın, bırakın demokrasi kara kıştan çıksın."

Kaynak: ANKA