İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 105 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Foçalılar, Foça Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Nihat Dirim Demokrasi ve Barış Meydanı’nda bir araya geldi. Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu’nun öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, sürecin hukuki değil siyasi olduğu vurgulanırken, halkın da demokrasi ve hukuk vurgusuyla tepkisini gösterdiği belirtildi.

“Demokrasi tarihine kara bir leke”

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu Sözcüsü Ramis Sağlam tarafından yapılan basın açıklamasında, son gelişmelerin Türkiye’de hukukun üstünlüğü açısından kaygı verici olduğu vurgulandı. Sağlam, Ekrem İmamoğlu hakkında alınan diploma iptali kararının hemen ardından gözaltı sürecinin başlatılmasının, yargının siyasi bir araç olarak kullanıldığı izlenimini doğurduğunu belirtti.

İzmir'de piknik yapmak isteyen buraya gidiyor: Harika doğası ve sakinliği ile cazibe merkezi İzmir'de piknik yapmak isteyen buraya gidiyor: Harika doğası ve sakinliği ile cazibe merkezi

“Hukukun ve seçme-seçilme hakkının ihlali”

Sağlam, açıklamasında, halkın seçme ve seçilme hakkının gözetilmesi gerektiğini ifade ederek, “Demokrasi, halkın iradesiyle şekillenir. Bugün yaşanan gelişmeler, kamuoyunda demokratik süreçlerin işleyişine dair ciddi soru işaretleri doğuruyor. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı koruyarak, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Foça’daki açıklamada, hukuk devleti ilkelerinin korunması gerektiği ve demokratik hakların ihlal edilmemesi yönünde bir çağrı yapılırken, sürecin hukuki boyutuyla ele alınmasının önemine dikkat çekildi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ