Ege Üniversitesinin en iyiyi hedefleyerek, güçlü ekosistemi ile bilim ve teknoloji üretmeye devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Alanında uluslararası ölçekte saygınlığa sahip olan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu THE - 2024 Asya Üniversiteleri Sıralamasında tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemiz, önceki yıl 501-600 olan dünya sıralamasını 301-350 bandına, 21 olan Türkiye sıralamasını ise 8’inci sıraya çıkardı. Güçlü fiziki ve dijital altyapısı ile öğrencilerini küresel standartlarda bilim ve teknoloji öncelikli ekosistemiyle buluşturan üniversitemiz; bir önceki yıla göre ulusal ve uluslararası alanda büyük bir ilerleme gösterdi. Ege Üniversitesinin bu başarısında nitelikli araştırma ve öğrenme ortamı ile sanayi geliri ve patente dayalı endüstri göstergeleri etkili oldu. Bu başarıları daha yukarılara taşımak, Cumhuriyetin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için tam bir adanmışlık ruhu ile bugüne kadar çalıştık, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Bu ve benzer sıralamalarda önümüzdeki yıllarda daha yüksek sıralarda yer bulmayı hedefliyoruz. Ege Üniversitesine Vefa Yılı ilan ettiğimiz bu yılda, uluslararası marka değerimizin güçlenmesi için akıl ve alın terini akıtan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Toplam 18 performans göstergesi değerlendirildi
2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında, üniversiteler araştırma ortamı, endüstri (sanayi geliri ve patent), uluslararası görünüm, araştırma kalitesi ve öğretim (öğrenme ortamı) başlıklarında toplam 18 performans göstergesine göre değerlendirildi. Ege Üniversitesi endüstri (sanayi geliri ve patent) başlığında Türkiye devlet üniversiteleri arasında 6’ncı ve öğretim (öğrenme ortamı) başlığında Türkiye devlet üniversiteleri arasında 4’üncü sırayı elde etti.
EÜ, alan bazında da yükselişini sürdürdü
THE 2024 Asya Üniversiteleri Sıralamasına göre Ege Üniversitesi, alan sıralamalarında da yükselişini sürdürdü. Ege Üniversitesi, Türkiye devlet üniversiteleri arasında tarım ve ormancılık, coğrafya alanlarında 3’üncü, tıp ve diş hekimliği, spor bilimleri ve arkeoloji alanlarında 4’üncü, muhasebe ve finans, sanat, gösteri sanatları ve tasarım, psikoloji ve diğer sağlık alanlarında 5’inci, kimya mühendisliği, iletişim ve medya çalışmaları, tarih, felsefe ve teoloji, diller, edebiyat ve dilbilim, sosyoloji alanlarında 6’ncı, biyolojik bilimler, iş yönetimi, kimya, ekonomi ve ekonometri, eğitim, matematik ve istatistik, fizik ve astronomi, politika ve uluslararası çalışmalar alanlarında 7’nci, inşaat mühendisliği, bilgisayar bilimi, elektrik ve elektronik mühendisliği, genel mühendislik, jeoloji, çevre, yer ve deniz bilimleri, makine ve uzay mühendisliği alanlarında 8’inci sırayı elde etti.