Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan uçakta bir yolcu, kendisinin 10 bin TL'ye, yanındaki yolcunun ise 4 bin TL'ye bilet aldığını söyleyerek bağırmaya başladı. Kabin memurlarına hakaret ve küfür eden, kendisini sakinleştirmeye çalışan polislere de "Benim 10 tane fabrikam var" diyerek kendisine dokunamayacağını söyleyen yolcu uçaktan indirildi.

Diğer yolcu ile yan yana oturmayacağını söyleyen B.G., kabin memurlarına hakaret ve küfür etti. İhbar üzerine uçağa gelen polis memurları yolcuyu sakinleştirmeye çalıştı. "Benim 10 tane fabrikam var" diyen şahıs, polislere kendisine dokunamayacaklarını söyledi. Yolcu daha sonra uçaktan indirildi. Uçaktan inen şahıs çevreye rahatsızlık vermeye devam edince para cezası uygulandı. Anksiyete bozukluğu olduğu öğrenilen şahıs, polis ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.

Bakan Uraloğlu: Hukuki sürecin takipçisi olacağız

İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret eden şahsın görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'dan açıklama geldi. Bakan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

"TK1983 İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret içeren olumsuz davranışı en sert şekilde kınıyorum. Hiçbir gerekçe bir kadın çalışana yönelik bu şekilde gayri ahlaki bir yaklaşımı meşru gösteremez. Olaya müdahale eden Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor; kabin ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyorum."

THY'den açıklama: Kara listeye alındı

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, dün icra edilen İstanbul-Londra seferi öncesi kabin ekibine hakaret eden yolcu hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı. 

Üstün, şu ifadeleri kullandı "14.09.2024 tarihli TK1983 İstanbul-Londra seferinde kabin ekibi ve yolcularımıza karşı agresif tavırlar sergileyen ve sözlü hakarette bulunan yolcu uçaktan polis eşliğinde indirilmiştir. Uçağımıza maddi zarar veren B.G. isimli yolcu hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, kural dışı yolcu listesine (kara liste) eklenmiştir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Duygu Kaya