Türkiye İşçi Partisi (TİP) İlçe Örgütü, Menemen'de Aydın Pehlivan'ın işten çıkarttığı işçilere destek eylemlerini sürdürüyor. Örgüt, Menemen Belediyesi önünde bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamayı Türkiye İşçi Partisi (TİP) Menemen İlçe Başkanı Hakan Demirmen okudu. Menemen'de Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın keyfi olarak işten çıkarttığı emekçilerin sürdürdüğü destek eylemlerinin ikinci ayının geride kaldığını belirten Demirmen, "İki aydır sürdürdüğümüz, Menemen Belediye Başkanı'nın keyfi olarak işten çıkardığı emekçilere destek eylemlerimizin ikinci ayını doldurduk. AKP'li başkan, seçim çalışmaları sırasında işçi ve halk dostu olduğunu, hiç kimseyi belediyeden çıkarmayacağına dair şeref sözü vermiş ve biz bir aileyiz demişti. İşten çıkardığı değerli emekçi arkadaşlara şeref sözü olarak verilen bu sözleri hatırlatmak isterim. " şeklinde konuştu.

TİP Menemen İlçe Başkanı Hakan Demirmen basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İki aydır sürdürdüğümüz, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın keyfi olarak işten çıkardığı emekçilere destek eylemlerimizin ikinci ayını doldurduk. 

AKP'li başkan, seçim çalışmaları sırasında işçi ve halk dostu olduğunu, hiç kimseyi belediyeden çıkarmayacağına dair şeref sözü vermiş ve biz bir aileyiz demişti. İşten çıkardığı değerli emekçi arkadaşlara şeref sözü olarak verilen bu sözleri hatırlatmak isterim. 

Paraların nereye gittiği sorgulanmalı

Ayrıca Aydın Pehlivan'ın, gereksiz yol yenilemesi, zeytin kanununa aykırı olarak yol ortasına zeytin ağaçları dikme ve  buna benzer israf masraflarını çıkarabilmek için Menemen halkının olan ve çoğu sit alanı içinde olan arazilerin şaibeli satışlarını hatırlatmak isterim. Şimdiye dek 4 milyar 750 milyon liralık arazi satışı gerçekleşti, çok yakında 1,5 milyar liralık bir ihale daha yapılacak. Bu paraların halkın yararına harcanması gerektiğini ve bu nedenle sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. 

Halkın malını Tügva'ya peşkeş çekemezsiniz!

Eğitim pedagojisine aykırı, çağa aykırı Tügva adlı AKP yan örgütü, küçük çocuklarımızın beyinlerini eğitim dışı,bilim dışı hurafelerle doldurmaya çalışan Tügva’nın AKP'li belediyenin baş tacı olduğunu biliyoruz. Bu durumu yakından takip ediyoruz, halk adına bu tür suistimallerin takipçisiyiz, halkın malının Tügva’ya peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz."
 

Kaynak: HABER MERKEZİ