Tire Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında en çok tartışılan konu, Başkan Hayati Okuroğlu’na meclis tarafından 25 milyon lira kredi çekebilmesi için verilecek yetkiyi içeren gündem maddesi oldu. Gündem maddesi ile ilgili İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Ela Ekici tepki göstermiş, kredinin Tire Belediyesi’ne maliyetinin yüksek olacağını dile getirmişti. 

“Ben hiçbir borcu duvara asmadım”

İYİ Partili Eski Belediye Başkanı Salih Atakan Duran döneminden devralınan mali duruma dikkat çeken Başkan Okuroğlu, “Biz 29 Mart günü 2 tane ihale ile karşı karşıya kaldık. Ben belediye başkanlığı görevini aldığımda hiçbir borcu duvara asmadım. Bu yükü istemediğimi beyan etmedim. Biz belediye meclis üyelerimizle birlikte görevi devraldık ve işi yürütmeye çalışıyoruz. 29 Mart ve Şubat ayının sonunda yapılmış 2 tane ihale var. Bu 2 ihalenin toplam tutarı 26 milyon 852 bin lira. Düşünün seçimden 2 gün önce kilit taşı ihalesi yapılmış. Kilit taşı, taş ve döşeme, stadyumdaki antrenman sahasının inşası. O dönemki belediye başkanımız bu kararı almışsa biz de bunu devam ettirelim dedik. Devlette süreklilik esastır.” diye konuştu.

“Olası bir krizin önüne geçmeye çalışıyoruz”

Başkan Okuroğlu, “Bütçemiz 55 milyon liraya kadar kredi çekmeye açık. 25 milyon liralık krediyi alacağız da yarın har vurup harman savuracak modda değiliz. Belediyenin Ekim Kasım ayında yaşayabileceği olası bir krizin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Biz krediyi çekip bir borç ödeme modunda değiliz. Olası bir kriz anında kullanabileceğimiz, belediyeyi finansal anlamda rahatlatacak bir stepne. Ödenemeyecek bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

8 ayda 276 milyon personel gideri

Belediyenin finansal yapısında personel yüküne de değinen Okuroğlu, “8 aylık süreçte 276 milyon 660 bin liralık SGK dahil personel giderimiz var. Bu, fazla mesai süreçleri indirilmiş haliyle. İller Bankası’ndan gelen para ise 143 milyon. Arada 133 milyon liralık bir fark var. Bunları farklı gelirlerimizle sübvanse ederek finansal istikrarı sağlamaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Seçimin Gölet Restorana maliyeti: 954 bin lira zarar

İYİ Parti İlçe Başkanın meclis öncesindeki açıklamasına cevap niteliğinde konuşan Hayati Okuroğlu, İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın Gölet Restoran personelini partinin seçim çalışmalarındaki iftar yemeklerinde kullanmasının maliyetinin 954 bin lira olduğunu söyledi. Başkan Okuroğlu, şunları kaydetti: “Gölet Restoran, mart ayında, ramazanda kapalıydı. Gölet Restoran’ın mart ayındaki zararı 954 bin lira. Yani, oradaki personel yıllık izne çıkarılacağına, seçim çalışmalarında, iftar yemeklerinde çalıştı. Biz şimdi bu tarz krizlerin hepsini aşmak üzerine çalışıyoruz. Biz bunların hiçbirini bugüne kadar dile getirmedik.” 

Kaynak: HABER MERKEZİ