Tire Belediyesi; ilçede bazı şahısların, vatandaşları arayıp Başkan Hayati Okuroğlu'nun ve çalışma arkadaşlarının adını kullanarak para talep ettiğini duyurdu. Tire Belediyesi, belediyenin ve Başkan Okuroğlu'nun vatandaştan herhangi bir "bağış ve "yardım" talebinin olmadığını belirtilerek bir açıklama yayımladı. Tire Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tire Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Sayın Hayati Okuroğlu ve Belediye Başkan Yardımcılarımızın adını kullanarak, ilçemizdeki işletmelerin aranıp “Çocukların Giydirilmesi”, “Bağış” ve “Yardım” gibi çeşitli gerekçelerle para talep edildiği yönünde bilgiler almış bulunmaktayız. Bu durumla ilgili olarak siz değerli hemşehrilerimizi bilgilendirmek ve uyarıda bulunmak bir zorunluluk haline gelmiştir.

Tire Belediyesi’nin, Belediye Başkanımız ya da Başkan Yardımcılarımız adına telefonla işletmeleri veya kişileri arayarak para ya da destek talep etmesi gibi bir uygulaması bulunmamaktadır. Sizleri bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Lütfen bu tarz aramalara itibar etmeyiniz ve karşılaştığınız şüpheli durumları ilgili mercilere bildiriniz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Kaynak: Haber Merkezi