Tire Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, başlattığı proje ile şehir merkezi ve kırsal mahalleler olmak üzere ilçe genelindeki tüm çöp konteynerleri üzerinde inceleme başlattı. Sahada yapılan çalışmalar sonucunda bazı noktalarda, konteynerlerin kullanıma bağlı olarak yıprandığı ve delindiği tespit edildi. Hem kent estetiği hem de halk sağlığı açısından olumsuzluk yaratan konteynerler ekipler tarafından alınarak Tire Belediyesi Atölyesine götürülüyor. Burada tamir edilip boyanan konteynerler, yenilenerek hizmete sokuluyor. 



Tire Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatih Altın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin saha denetimlerinde en büyük sorunlardan birinin, kullanıma bağlı olarak deforme olan çöp konteynerleri olduğunu belirtti. Altın, "Yıpranan ve altları delinen konteynerlerden sızan pis suların yere akması hem çevre hem de halk sağlığı açısından sorun oluşturuyordu," dedi.



Bu sorunu çözmek için belediyenin kendi atölyesinde bir ekip kurduklarını belirten Altın, "Fen İşleri Müdürlüğü’nün demircilerini kullanmadan, kendi ekibimizle konteynerleri tamir ederek geri dönüştürdük. Böylelikle belediyemizin bütçesine ek bir yük getirmeden, mevcut konteynerleri yenileyip tekrar hizmete sunduk. Bu projeye destek veren Belediye Başkanımız Sayın Hayati Okuroğlu’na ve emekleri için tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yenileme çalışması sayesinde Tire Belediyesi, sürdürülebilirlik ve çevre sağlığına katkıda bulunurken aynı zamanda ekonomik olarak da tasarruf sağlıyor.

Kaynak: BÜLTEN