İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin sanata erişimini desteklemek için başlattığı “Genç Bilet” kampanyası sürüyor. Bu yıl 16-25 yaş arası (1 Ocak 1999 - 31 Aralık 2008) ve İzmir'de bulunan 12 bin gence 36 bin sinema, tiyatro ve konser bileti ulaştırılacak.

İzmir Art Kampanyalar sayfasından takip edilebilen Genç Bilet başvuruları İzmir Art Android ya da IOS uygulaması ile yapılabiliyor. Ayrıca Bizİzmir üyeliğiyle mobil uygulamada hesap açılarak da Genç Bilet '24 kampanyasına katılım sağlamak mümkün. Genç Bilet başvurusunda bulunanlar, bu yıl içinde kampanyaya dahil edilen üç ayrı etkinliğe ücretsiz katılma fırsatı bulacak. 
 

Mayıs ayı etkinlik takvimi

Genç Bilet kampanyasından yararlanacak gençlerin katılım sağlayacağı mayıs ayı etkinlik takvimi ise şöyle;
 
22 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu –Ayta Sözeri
23 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu-Cem Adrian
24 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu-Kenan Doğulu
24 Mayıs Havagazı Fabrikası Birsen Tezer-Bülent Ortaçgil
25 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu-Candan Erçetin
25 Mayıs Havagazı Fabrikası-Gökhan Özen
26 Mayıs Havagazı Fabrikası-Mor ve Ötesi
26 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu- Yasemin Sakallıoğlu -Doğru Koca Nasıl Seçilir?
27 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu-Nazan Öncel
28 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu- Tolgshow Gösterisi
30 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu-Melike Şahin
31 Mayıs Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu-Timsah Ateşi Gösterisi
31 Mayıs Havagazı Fabrikası-Sagopa Kajmer Konseri

Genç Bilet Haklarımı Nasıl Kullanırım?

1. Genç bilet başvurusu onaylanan üyenin hesabına 3 bilet hakkı tanımlanır.

2. Etkinlik için genç bilet alındıktan sonra etkinliğe gidilmez ise bilet hakkı kullanıldı sayılır. Bilet hakkından düşer.

3. "Hesabım" sekmesinden "Başvurular" kısmı gidilen etkinlik sayısını belirtir. Bilet oluşturulan fakat gidilmeyen etkinlikler gözükmez direk bilet hakkından düşer.

4. Genç bilet hakları "Başvurular" sekmesinde bulunan "İlgili Etkinliklere Göz at" butonunda çıkan etkinlikler için geçerlidir. Genç biletli sadece bu sekmede bulunan etkinliklerde bilet hakkını kullanabilir.

5. Etkinlik başına dağıtılan biletlerin adeti sınırlı sayıdadır ve bu sebeple kontenjan dolduğunda liste boş gözükür. Bu duruma istinaden “İlgili Etkinliklere Göz At" butonuna tıklanınca listelenen etkinlik yok ise kontenjan doluluğundan kaynaklı olup, her hafta yeni etkinlik kontenjanı açılır.

6. Bileti 24 saat öncesinde iptal edilen hak üyenin hesabına geri tanımlanır ve o etkinlikte 1 adet bilet kontenjanı açılır.

7. Alınan bilet en geç etkinlikten 24 saat önce iptal edilebilir. Etkinliğe 24 saatten az süre kaldığında bilet iptal edilemez ve gidilmemesi durumunda bilet kullanılmış sayılır.

8. Genç bilet etkinlikleri haftalık olarak yenilenmektedir.

9. Alınan biletlerin QR Kodunu ve bilgilerini “Biletlerim” sekmesinde bulabilirsiniz.

10. Biletinizi etkinlik girişinde bilet kontrolü yapan görevliye İzmir Art mobil uygulaması üzerinden okutarak kullanabilirsiniz. Bilet kullanımı için bilet sahibine ait kimlik belgesi ( T.C. Kimlik Belgesi, Ehliyet, Pasaport) görevli personele ibraz edilmesi zorunludur.

11. Genç bilet kapsamında alınan biletlerde koltuk seçimi yapılamamaktadır, etkinlik öncesi QR kod okutulduktan sonra verilen biletlerde koltuk numarası bilgisi bulunmaktadır.

12. Etkinliklere en fazla 2 kere bilet alan ve katılmayan üyelerin tüm bilet hakları iptal olacaktır.

Kaynak: Bülten