Türkiye Komünist Partisi, İsrail zulmü karşısında ses yükseltmek ve Filistinle dayanışma için bu akşam Ankara, İstanbul ve İzmir'de sokağa çıkacak. 7 Ekim'in yıl dönümünde bir açıklama yayınlayan Türkiye Komünist Partisi, "İsrail mutlaka durdurulacak" dedi ve eylem çağrısında bulundu. 

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Birçok ülkede sivil yerleşimleri, hastaneleri ve okulları bombalayan, direnişin liderlerine suikastler düzenleyen, Lübnan topraklarında karadan işgal denemelerini sürdüren İsrail'in tüm kazanımlarına rağmen hedeflerine ulaşamadığını kaydeden açıklamada "Ülkemizde ve dünyada birçok basın kuruluşunun oluşturmaya çalıştığı imajdaki gibi İsrail yenilmez değil.. Bu savaşın neticesi henüz belirlenmiş değil" denildi.

'Sınırlarımızın ötesindeki İsrail’den daha tehlikeli olan içimizdeki İsrail’dir'

AKP'nin bu süreçteki ikiyüzlülüğüne dikkat çekilen açıklamada, işgalin ve soykırımın doğrudan ya da dolaylı parçası olanlara şu sözlerle seslenildi:

"Bir yandan Filistin’e destek açıklamaları ve İsrail’e kınamalar yapılırken; Azerbaycan’dan gelen petrol Adana limanlarından tanker tanker İsrail’e yollanıyor. Bu petrolle İsrail üslerinden uçağın biri kalkıyor, öteki iniyor; İsrail’in savaşına can veriliyor. Yerli-milli diye pazarlanan iktidar uzantısı savunma kuruluşlarının İsrail’le işbirlikleri devam ediyor. Ve iktidar, tüm bunları İsrail’in sonraki hedefinin Anadolu olduğunu ifade ederken yapmaya devam ediyor.

Oysa sınırlarımızın ötesindeki İsrail’den daha tehlikeli olan içimizdeki İsrail’dir. Yoksul halklar karşısında işgalin ve soykırımın doğrudan ya da dolaylı parçası olanlar, ülkemizin en büyük düşmanlarıdır."

İsrail’e karşı Filistin ve Lübnan halklarının direnişinin yanında olduğunu vurgulayan TKP, halkı 9 Ekim Çarşamba akşamı (bugün)  İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek yürüyüşlere çağırdı.

Yürüyüşler için buluşma noktaları ve saatleri şöyle:

İstanbul | 20:30 | Kadıköy Ayvalıtaş Meydanı
Ankara | 20:00 | Kızılay Konur 2 Sokak NHKM Önü
İzmir | 20:15 | Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Penguen Kitabevi Önü

Kaynak: HABER MERKEZİ