30 Ağustos Zafer Bayramı, Torbalı’da coşkuyla kutlandı. İlçe sakinleri, Kurtuluş Savaşı ve Türk Tarihi’nin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz’un 102. Yıldönümünün coşkusunu yaşadı. Dün sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve protokol bayramlaşması ile başlayan kutlamalar, dün akşam da devam etti. Saat 21:00’da Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Şengül Babacan, Torbalı Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaşın katılımıyla fener alayı gerçekleşti. Torbalı Meydanı’ndan başlayan fener alayı Sadık İleri Bulvarı Kırmızı Kafe önünde son buldu. Burada ilçenin yerel sanatçılarından olan Mert Barlak, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yazmış olduğu şarkıyı ilçe sakinleri için seslendirdi. Daha sonra ise Torbalı Belediyesi Halk Oyunları ekibi muhteşem bir gösteri sergileyerek geceye renk kattı.

Sonsuza kadar yanacak bir bağımsızlık ateşi

Kutlamaların ardından ilçe sakinlerine seslenen Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, yaptığı açıklamada “Kıymetli hemşehrilerim, bu anlamlı günde yine bir arada olmanın gururu ve coşkusuyla hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Her yıl 30 Ağustos’ta yüreğimiz bir başka çarpar, her yıl bugün memleketimize, bu cennet vatanımıza bambaşka bir sevgi ile bakarız. Çünkü 30 Ağustos alelade bir zafer değildir. Bağımsızlığı karakteri yapmış bir milletin, yedi düvele Büyük Taarruz ile meydan okumasıdır. Esarete boyun eğmeyen bir milletin, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Sakarya’da, Dumlupınar’da ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde canını siper ederek yazdığı destan, sonsuza kadar yanacak bir bağımsızlık ateşidir. 30 Ağustos, 21’inci yüzyıldan umudunu kesenlere inat emperyalizme karşı halk mücadelesinin kazanacağını müjdeleyen tarihi bir milattır. 30 Ağustos zaferi, tarihin gördüğü en büyük askeri ve siyasi dehanın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dosta güven, düşmana korku saldığı zaferdir. Çünkü gerçek zafer, “Zafer benimdir” diyebilenindir.” dedi.

Bir çift mavi gözün ışığında çalışıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Övünç Demir, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu nedenle bir çift mavi gözün ışığında; durmadan, yılmadan ve asla yorulmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bir Cumhuriyet kenti, bir Atatürk kenti olan Torbalımızdan bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onların anısına sahip çıkmak için bağımsızlık meşalemizin sönmesine asla izin vermeyeceğiz. Biz ebedi başkomutanın yılmaz, yorulmaz askerleriyiz. Ve şunu da söylemeden geçemiyorum. Keşke diğer siyasi parti temsilcileri de aramızda olsaydı da hep birlikte Zafer Bayramı’nı kutlasaydık. Hepinize bu güzel kutlamaya katıldığı için teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

Kaynak: Bülten