Torbalı Belediyesi can dostlar için seferber olmaya devam ediyor. Her fırsatta can dostların en iyi şekilde yaşatılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Övünç Demir, “Canbulans” başta olmak üzer birçok projeyi hayata kazandırdı. Bu kapsamda Başkan Demir’in talimatı ile Torbalı Belediyesi, can dostların daha rahat yaşamlarını sürdürmesi için Doğal Yaşam Alanı oluşturacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün üst tarafında bulunan bölümde yapılacak olan Doğal Yaşam Alanı’nı gönüllü hayvanseverler ile işbirliğinde kullanılacak. Projenin hayata girmesinin ardından ise can dostların, tedavi ve mama gibi temel ihtiyaçları belediye tarafından karşılanırken, gezdirme ve oyun oynama gibi ihtiyaçları ise gönüllüler tarafından karşılanacak. Proje ile birlikte Torbalı Belediyesi, hem can dostların doğal bir yaşam sürmelerini hem de yerinde sahiplendirilmesini sağlayacak. Öte yandan proje kapsamında
Torbalı Belediyesi’nde hayvanseverler ile belediye yetkilileri arasında bir toplantı gerçekleşti.

İş birliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu

Torbalı Belediyesi, sokak hayvanlarının durumunu iyileştirmek ve onlara daha iyi yaşam koşulları sunmak amacıyla dün hayvan dernek temsilcileri ve hayvanseverlerle bir araya geldi. TBMM’den çıkan yeni yasa sonrası gerçekleştirilen toplantıda, sokaklardaki can dostlarının mevcut durumları ve onlar için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Gözütok, Torbalı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Semiha Memiş Saraç, Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Canan Şahin, veteriner hekimler, baro temsilcileri,
ilçedeki hayvanseverler, dernek temsilcileri ve gönüllü hayvan bakıcıları katıldı. Katılımcılar, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve onların refahını artırmak için atılabilecek adımlar üzerinde fikirlerini paylaştılar. Meclisten çıkan yeni yasa ile birlikte sokak hayvanlarının korunması ve bakımına yönelik getirilen düzenlemeler üzerinde duruldu. Yasanın uygulanması için belediye ve hayvanseverlerin nasıl iş birliği yapabileceği görüşülürken, Torbalı Belediyesi, yasa kapsamında yapılacak olan çalışmaları ve projeleri hayvanseverlere anlattı.

Can dostlarımıza en iyi koşulları sağlayacağız

Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün üst bölümünde bulunan alanı can dostların yaşam alanı olarak kullanılacağını belirten Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Gözütok, “Çıkan yasa sonrası ortada çok fazla bir bilgi kirliliği var. Biz bu süreci gönüllülerimiz ile birlikte aşacağız. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün üst bölümünde bulunan alanı can dostlarımızın kullanımı için hazırlamaya başladık. Genelgenin bize ulaşmasının ardından can dostlarımıza gönüllülerimiz ile birlikte burada bakacağız. Ayrıca odalar ve STK’lar ile de görüştük, fabrikaların da hayvanları sahiplenmesini sağlayacağız. Biz Torbalı Belediyesi olarak can dostlarımıza en iyi koşulları sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanları komisyonu kurulacak

Torbalı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Semiha Memiş Saraç ise CHP grubu olarak Sokak Hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması amacıyla komisyon kurulması için önerge verdiklerini belirtti. Semiha Memiş Saraç, yaptığı açıklamada “Yasa maalesef belediyeleri ve hayvanseverleri karşı karşıya getiriyor. Parti olarak bu yasaya tamamen karşıyız. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi gurubu olarak, Sokak Hayvanları Komisyonu kurulması için önerge verdik. İlçemizde yaşayan can dostlarımız için en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Biz öldürmek için değil yaşatmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı. Karşılıklı fikir alışverişlerinin olduğu toplantıda hayvanseverler Torbalı Belediyesi’ne can dostlar için göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü teşekkür etti. 

Kaynak: Bülten