Torbalı Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü onuruna düzenlediği Güz Etkinlikleri’ne coşkulu bir başlangıç yaptı. Etkinlikler, Metropolis Antik Kenti ve Gazi Çamlığı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen renkli aktivitelerle dolu bir günle başladı. Etkinliklerin ilk günü, sabah saatlerinde düzenlenen 5 kilometrelik Metropolis Koşusu ile start aldı. Koşu, sporseverlerin büyük katılımıyla gerçekleşirken, yarışmaya katılanlar ilçenin tarihi dokusunu keşfetme fırsatı buldu. Günün devamında ise çocuklar için Gazi Çamlığı Etkinlik Alanı’nda şişme oyuncaklar, atölyeler ve eğlenceli aktiviteler düzenlendi.

Ünlü isimden söyleşi

Etkinliklerin ilk günü, Torbalı’da kadınların üretkenliğini sergileyen "Üreten Kadınlar Sokağı"nın açılışı ile taçlandı. Kadın girişimcilerin el emeği göz nuru ürünlerini sergilediği sokakta, ziyaretçiler hem alışveriş yapma hem de kadınların bu girişimci ruhuna destek olma fırsatı buldu. İlk günün akşamında, Torbalı’nın yerel müzik grubu 3+1, Metropolis Antik Kenti’nde muhteşem bir konser verdi. Konserin ardından ise usta sanatçı Zafer Algöz, söyleşi için sahne aldı. Torbalı Belediyesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Burcu Taner’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve yüzlerce Torbalılı katıldı. Algöz, sanat hayatından kesitler paylaşırken, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı

Etkinlikler sürüyor

Güz Etkinlikleri bugün de hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ayrancılar’da 3x3 streetball turnuvası, Gazi Çamlığı Etkinlik Alanın’da ise zumba etkinliği, spor severleri bir araya getirecek. Akşam saatlerinde ise Ertan Ünver Koruluğu’nda, saat 21.00’da Erkan Can’ın yönettiği Bilal Çatalçekiç’in oynadığı Karavan Tiyatro etkinliği Ertan Ünver Koruluğu’nda olacak. İlçenin dört bir yanında süren bu coşkulu etkinlikler, Torbalı halkına dolu dolu bir kutlama haftası sunmayı hedefliyor.

Kaynak: BÜLTEN