Yiğit SÜTCÜ- Göztepe’nin genç kaptanlarından Yalçın Kayan, özellikle geçen sezonun ikinci yarısında sergilediği başarılı performansla takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olmuştu. Ancak bu sezon beklenen performansı gösteremediği için kadroda yer bulamayan Yalçın, teknik direktör Stoilov ile yaşadığı tartışmanın ardından süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştı.

Körfez’e mi gidiyor?

Yalçın’ın menejerlerinin Kocaelispor ile görüşme halinde olduğu ve transferde önemli bir aşama kaydedildiği öğrenildi. Futbolcuyu kadrosuna katmayı hedefleyen yeşil siyahlıların, bonservis bedeli olarak belirlenen 450 bin euro’yu ödemeyi kabul ettiği öğrenilirken, vergi masrafları sebebiyle transferin tıkandığı belirtildi. 

Ek vergi transferi zora soktu

Kocaelispor'un kadrosuna dahil etmeyi planladığı Yalçın Kayan transferinde son anda ortaya çıkan vergi sorunu, süreci karmaşık hale getirdi. Yeşil-Siyahlı ekip, bu transfer için toplamda 850 bin Euro (450 bin Euro bonservis ve 400 bin Euro yıllık ücret) ödemeyi hedefliyordu. Ancak İzmir temsilcisi Göztepe ve futbolcu, vergilerin Kocaelispor tarafından ödenmesini talep edince maliyet 1 milyon 250 bin Euro’ya yükseldi ve transfer zor bir duruma geldi.

Son bir görüşme 

Kadro dışı bırakılan Yalçın Kayhan’ın yönetim ile son bir toplantı talep ettiği öğrenildi. Stoilov ile tartışmasının ardından geleceği belirsiz bir hal alan genç futbolcunun akibeti, bu toplantıda belli olacak. Yönetimin de altyapıdan yetişen Yalçın Kayan ile Stoilov’un arasının düzeltilmesi fikrine sıcak baktığı öğrenildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ