ABD’nin Milwaukee şehrinde yapılan Kongre’de Donald Trump, 91 dakika süren konuşmasına, 13 Temmuz günü uğradığı saldırıda yaşadıklarını anlatarak başladı ve Cumhuriyetçi delegelere "Bildiğiniz gibi suikastçının kurşunu canımı almaya çeyrek santim kadar yaklaştı" dedi. 

Trump, kendisini dinleyen delegelere ve seçmenlerine "Birlikte her ırktan, dinden, renkten ve inançtan vatandaşlar için yeni bir güvenlik, refah ve özgürlük çağı başlatacağız. Amerika'nın yarısı için değil tüm Amerika için başkan olmaya adayım çünkü Amerika'nın yarısı için kazanılacak bir zafer yoktur" sözleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Yasadışı göçmenlik, her yıl yüz binlerce insanı öldüren bir istila

Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin kampanyasına imza konusu olan göçmen sorununa değinerek, yasadışı göçü "her yıl yüz binlerce insanı öldüren bir istila" olarak nitelendirdi ve başkan seçildiği takdirde ABD tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonunu yapacağının sözünü verdi.  

Trump, bu göçmen operasyonun eski ABD Başkanı Dwight Eisenhower’ın yaptığından daha büyük olacağını "Biliyorsunuz, o ılımlı biriydi ama sınırlara çok güçlü bir şekilde inanıyordu. Şimdiye kadarki en büyük sınır dışı operasyonunu o yapmıştı" sözleriyle belirtti. Eisenhower, 1954’te ABD Başkanıyken, bir milyondan fazla Meksikalı göçmen sınır dışı edilmişti. 

Konuşmalarında göçmenleri "insan olarak görmediğine" ilişkin söylemler kullanmasıyla eleştirilen Trump, göçmen sorununu yönelik, "Bu gerçekten de bir istiladır" dedi ve göçmenlerin "hapishanelerden ve akıl hastanelerinden geldiklerini" iddia etti. Göçmenlerin ülkedeki suç oranının artmasına neden olduğunu dile getiren Trump "Bize gülen dünyanın geri kalanı için bir çöplük haline geldik. Bizim aptal olduğumuzu düşünüyorlar" dedi. 

Demokratlar adalet sistemini silah olarak kullanmayı bıraksın

Karşı karşıya olduğu çok sayıda ceza davası nedeniyle demokratları "Demokrat Parti adalet sistemini silah olarak kullanmaktan ve siyasi rakiplerini demokrasi düşmanı olarak yaftalamaktan derhal vazgeçmelidir” sözleriyle eleştiren Trump “Demokratlar ülkemizi birleştirmek istiyorlarsa bu partizan cadı avını bırakmalıdırlar" dedi. 

Kaynak: ANKA