Batuhan KAYA/İz Gazete- Özel Haber- İzmir Büyükşehir Belediye ile Tüm-Bel Sen arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu, büyükşehir emekçileri yoğun bir eylemlilik içine girmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ın memurlara TİS kapısını kapatması sonrası ise emekçilerin eylemleri daha da şiddetlenmiş, emekçiler, dün Tugay’ın makamının da bulunduğu Egemenlik Evi önüne Tugay’la görüşmek için gitmiş ancak sonuç alamamıştı.

Bugün, İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerini şok eden bir karar alındı. Büyükşehir emekçilerinden Orhan Budak ve diğer 6 büyükşehir emekçisi, “eylem ve etkinliklere katılmak” nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı. Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş konuya dair İz Gazete’ye yaptığı açıklamada, “Orhan Budak  ve diğer 6 arkadaşımız görevinden, ‘eylem ve etkinliklere katılmak’ gerekçesiyle, sırf sendikal haklarını kullandığı için uzaklaştırıldı” dedi.

Kamunun gücünü kullananlara karşı…

Keleş açıklamasının devamında, “Sendikal haklarımızı savunduğumuz ve koruduğumuz için bize karşı kamunun gücünü bir tehdit olanlara karşı asla ve asla boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

6 memur teftiş kuruluna!

Büyükşehir’de 7 memur görevinden uzaklaştırılırken, aynı memurlardan 6’sının Teftiş Kurulu’na da sevk edildiği öğrenildi.

Muhabir: Batuhan KAYA