Batuhan KAYA/İz Gazete-İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Karşıyaka Stadı tartışıldı. AKP’li bir meclis üyesinin İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a karşı stat meselesi için ‘ya bilmiyor ya yalan söylüyor’ ifadelerini eleştirmesi üzerine tartışma yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal, ilgili eleştiriler üzerine söz alarak Tugay’a hitaben, “Bizim için çok değerli olan bu stat için adım atmanızdan ötürü teşekkür ediyorum. Siz de bununla ilgili en önemli adımı attınız” dedi.

“Hisseleri devretmeye hazırız”

Stadın yapılacağı yerde Karşıyaka Belediyesi’nin arazisi olduğunu ve bu arazilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildiğini ancak ilgili arazilerin hemen büyükşehir belediyesine devredilebileceğini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

“Bizim de burada bir yerimiz var, burada 21 bin metrekare stat alanı var ve 2 bin metrekarenin üstü Karşıyaka Belediyesi’ne ait. Bu alan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilmiş. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak bunu hemen büyükşehir belediyesine devretmeye hazırız. Kulüpte büyümüş, sporculuk yapmış ve koyu bir Karşıyaka taraftarı olanlar için bu stat sadece stat değil. Bir an önce stadımıza kavuşmayı diliyoruz.”

“Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz”

Tugay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın stat için inisiyatif almasına gerek olmadığını, bu inisiyatif olmadan da bakanlığın geçen 5 buçuk yılda stadı inşa edebilecek durumda olduğunu ancak stadın inşa edilmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Hamza Bey ‘İzBB herhangi bir girişimde bulunmadı’ demeseydi kendisine bir şey demeyecektim ama ya bilmiyor ya da yalan söylüyor. Ben aylarca bir şekilde Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşmeyi bekledim ama görüşemedik. Onun üzerine bir yazı yazdık, cevap geldi ve Karşıyaka Belediyesi’ne ‘hissenizi büyükşehre devredin’ dedik. Sizler de çok iyi biliyorsunuz bu stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacaktı. Geçen dönemki bakanla görüştüm, ‘hiçbir hukuki engel kalmadı, stadı yapar mısınız?’ dediğimde ‘biz buna kaynak ayıramayız’ dedi. Bakanlık bu stadı bugün de dün de yapmaya niyetliyse yapabilir. Madem yapmayacaksınız o zaman büyükşehre vereceksiniz. Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz çünkü orayı yeniden yıkacağız diye yıktılar. Bu dediğiniz olay 5 buçuk sene öncenin olayı, 5 buçuk senedir engel olmamasına rağmen yapılmıyor.”
 

Muhabir: BATUHAN KAYA