Batuhan KAYA/İz Gazete- TİS görüşmelerinde SDT’ler üzerine anlaşılamaması sonrasında Tüm-Bel Sen, 1 günlük iş bırakma kararı alarak eyleme başladı. İzmir Sanat önünde eylem yapan memurlar, gün boyunca İzBB Başkanı Cemil Tugay’a tepkilerini gösterdi. Gün sonunda İzBB Başkan Vekili Altan İnanç ve İzBB Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın danışmanı Ali Sabuktay ile görüşen memurlar görüşmede, tüm taleplerinin kabul edilmesini yoksa eylemlerine devam edeceklerini bildirdi. Görüşmenin Tugay’ın bilgisi dahilinde yapıldığı öğrenildi. Görüşmeden sonra basın açıklaması gerçekleştiren Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “İzBB Başkanvekili Altan İnanç ve Başkan danışmanı Ali Sabuktay ile görüşmemizi yaptık. Görüşmede belediyenin, belediye yönetiminin dünkü eylemlerden sonra kullandığı dili ve bugün sendikal haklarımızı kullandığında saldırı olduğunu ifade ettik” diye konuştu.

Eylemlerimiz devam eder

Talepleri kabul edilmediği takdirde eylemlerinin devam edeceğini kaydeden Keleş, “Bizim buradaki amacımız alınan ekmeğimizin mücadelesi olduğunu ve sendika olarak buna asla müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Toplantıdayken arkadaşlarımızdan, ‘7 bin liraya düşürüldüğüne dair mesajlar geldi’. Orada bunu da kendilerine ifade ettik. ‘Eğer bu kararınızı da geri çekmezseniz yarın daha büyük eylemlere hazırlık olun’ dedik. Grup Başkan Vekili taleplerimizi sayın Tugay’a ifade edeceğini, görüşmeyi de Tugay’ın bilgisi dahilinde yaptığını ifade etti. ‘Bugün sizden haber bekliyoruz. Kararınızı geri çekmezseniz yarın İzmir’de daha güçlü eylemler yapacağız’ dedik” diye konuştu.
Keleş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan haber beklediklerini, olumsuz bir haber aldıkları takdirde eylemlerinin devam edeceğini ifade ederek, bugün gerçekleşen eylemi sonlandırdı.

Muhabir: Batuhan KAYA