Geçtiğimiz günlerde düzenlenen İzmir Kitap Fuarı'nda konuşmacı olarak katılması beklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Tunç Soyer’in isminin, belediyeye bağlı İZFAŞ yönetimi tarafından programdan çıkarıldığı ileri sürülmüştü. Soyer'e sansür uygulandığı iddiası kısa sürede yayılırken, konu ile ilgili İz Gazete Haber Merkezi Masası'na konuk olan Cemil Tugay açıklama yaptı.
"Üzülerek söylemek istiyorum orada bir gösteri yapıldı." diyen Tugay, "Soyer’in orada olmasının nasıl bir sakıncası olabilir? Ben böyle bir insan değilim. Böyle bir iftirayı gerçekten çok utanç verici buluyorum ve sahibine iade ediyorum." dedi.
Cemil Tugay, İz Gazete Haber Merkezi Masası'na konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Üzülerek söylemek istiyorum orada bir gösteri yapıldı. Benim olan bitenden haberim olayın olduğu zaman değil yarım saat sonra oldu. Program dışı, daha önce bildirilmemiş bir program yapılmaya çalışıldığı için arkadaşlarımız, ‘böyle bir şey programda yok’ diye itiraz etmişler. Soyer’in orada olmasının nasıl bir sakıncası olabilir? Ben böyle bir insan değilim. Böyle bir iftirayı gerçekten çok utanç verici buluyorum ve sahibine iade ediyorum. Zaten bana bunu sordular ve ‘Böyle bir durum yaşıyoruz, buradan Soyer’i engellemeye çalışıyoruz gibi görünecek. Ne yapalım?’ dediler, dedim ki bunu bana sormanız hata, lütfen izin verin konuşsun. Bunları dedim ama maalesef o şovu devam ettirmişler. Kendisine, ‘buyurun devam edin, konuşabilirsiniz’ denmesine rağmen yapmamışlar. Bir mağduriyet çıkarmaya çalışmış, inanın gerçek bu.
Kendisi 4. Fazın açılışına da davet edilmiş, özel bir davet olmadığı doğru ama davet bütün protokole gidiyor. Gelseydi, ‘niye geldin?’ mi diyecektik? Göreve başladığımdan bugüne kadar hiçbir faaliyetimize gelmedi. Ben asla kimseye özel davet vermedim. Biz, Tunç Soyer herhangi bir etkinliğimize geldiği zaman ‘neden buraya geldin?’ diyecek değiliz. Özel bir davette bulunmayı düşünmüyorum, özel davet için gerekli durum olursa ederim. 4. Faz açılışı için de özel bir davet vermem gerektiğini düşünmedim. Şehrin bütün protokolüne, milletvekilleri, il başkanları dahil herkese davetiye gidiyor.”