İtalya’da bu yıl 81’incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali, kazananları dün gece açıkladı. Orizzonti (Ufuklar) kategorisinde yarışan ve yönetmen Murat Fıratoğlu tarafından yazılıp yönetilen "Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi, Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Festivalin en büyük ödülü olan Altın Aslan'ı Pedro Almodóvar’ın "The Room Next Door" filmi alırken, Gümüş Aslan ödülü Brady Corbet’in "The Brutalist" filmiyle ABD’li yönetmene verildi.

Gecenin diğer öne çıkan isimleri ise "The Quiet Son" filmiyle en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Vincent Lindon ve "Babygirl" filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen Nicole Kidman oldu. Festivalin en iyi senaryo ödülü ise "Ainda Estou Aqui" filminin senaristleri Murilo Hauser ve Heitor Lorega’ya verildi. Gelecek yıl 82. Venedik Film Festivali 27 Ağustos - 6 Eylül 2025 tarihlerinde düzenlenecek.

Murat Fıratoğlu kimdir?

1983 doğumlu Murat Fıratoğlu, sinema alanındaki eğitimine 2004-2008 yılları arasında Diyarbakır Sanat Merkezi Sinema Kulübü’nün düzenlediği atölyelerde senaryo, yönetmenlik, kamera, ışık, ses ve kurgu dersleri alarak başladı. 2007-2011 yılları arasında Kars Film Festivali'nin düzenlediği film yapım programlarına katıldı. 2013 yılında Reha Erdem'in düzenlediği film yapım ve yönetmenlik atölyelerine katıldı.

2016 yılında Altyazı Sinema Dergisi'nin düzenlediği senaryo yazma eğitim programına katıldı ve 2017 yılında Yapımlab tarafından düzenlenen bir film yapım atölyesine katıldı. İstanbul’da yaşayan Fıratoğlu, aynı zamanda avukat olarak çalışmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi