İzmir'de Emniyet Müdür Yardımcılığı, Zonguldak'ta İl Emniyet Müdürü görevlerinde bulunan İdris Pala'nın ABD'nin San Diego şehrinde yaşayan torunu Arden Pala, ABD Sağlık Bakanlığı Spor Fitness ve Beslenme Konseyi tarafından 2024 Toplum Lideri Ödülü'ne layık görüldü. Ödül töreni, ABD Sağlık Bakanlığı Washington The Hubert H. Humphrey Binası Büyük Salon’da, gerçekleştirildi.

Törende konuşan Amerika Birleşik Devletler Başkanı Jeo Biden'in Sağlık Bakanlığı kabinesi Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi İcra Direktörü Rayhaan Merani,  ödülün, spor, fiziksel aktivite, fitness ve beslenme ile ilgili programlar aracılığıyla daha canlı ve güçlü topluluklar inşa eden liderleri kutlamak için sunulduğunu bildirdi.

Merani, bu prestijli ödülün, tüm ülke genelinde yalnızca 20 kişiye verildiğini ve Arden Pala'nın, bu ödülü alan ‘’En Genç Kişi’’ olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Rayhaan Merani, Arden Pala’yı, Sports4Kids girişimi aracılığıyla bireylerin sağlıklı yaşam tarzlarını sürdürmeleri için sürekli fırsatlar yaratma konusundaki çalışmalarından dolayı tanımaktan gurur duyduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

''Arden’in anlamlı çabaları ve etkili katkıları sayesinde, tüm Amerikalıların fiziksel zindeliğini, sağlığını ve beslenmesini geliştirmeye bir adım daha yaklaştık. Onun çalışmaları, sadece topluluğuna değil, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri genelinde daha sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını benimsemeleri için başkalarına ilham vermekte ve motive etmektedir. 15 yaşındaki Arden Pala tarafından kurulan Sports4Kids (www.sports4.org) , dezavantajlı gençlere, özellikle de düşük gelirli ve evsiz çocuklara spor olanakları sunmayı amaçlayan bir kâr amacı gütmeyen kuruluştur. Arden'in misyonu, her çocuğun koşullarından bağımsız olarak spora erişimini sağlamaktır; sporun akademik başarıyı, ruh sağlığını ve liderlik, takım çalışması gibi yaşam becerilerini geliştirdiği kanıtlanmıştır. Sports4Kids aracılığıyla Arden, basketbol ve futbol klinikleri düzenleyerek spor programlarını bütçe kesintileri nedeniyle kaybeden okullarda 7.500'den fazla kişiye olumlu katkıda bulunmuştur.''

Annesi Zeynep Ilgaz Pala ile törene katılan Arden Pala da, bu prestijli ödülü almanın kendisi için onur olduğunu belirterek, ''Bu ödül, sadece Sports4Kids’te yaptığımız işleri doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda spor ve fitness’a her çocuğun erişimini arttırma konusunda beni daha fazla teşvik ediyor. Sporun hayatları değiştirebileceğine yürekten inanıyorum ve bunu topluluğumdaki daha fazla gencin hayatına kazandırmaya kararlıyım''dedi.

Konuşmaların ardından 20 kişiye Toplum Liderliği Ödülü sunuldu, toplu fotoğraf çektirildi.

Kaynak: Bülten