25-28 Ağustos tarihleri arasında İzmir-Dikili’de gerçekleşen Ulusal Zootekni Öğrenci Eğitim Kampı'nın açılış konuşmasını Zootekni Federasyon Başkanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş gerçekleştirdi. Ulutaş, ülke hayvancılığının bu zor durumdan ancak zooteknist ziraat mühendisi ve yetiştirici ile yapılacak olan işbirliği ile çıkabileceğini kaydetti. Ulutaş, “Bunun için gençlerimizi doğru, donanımlı ve nitelikli yetiştirmeliyiz” ifadesinde bulundu. 

Zootekni Federasyon Gençlik Kolları Başkanı Mert Utlu ise “30 Ağustos Zafer Bayramı  ile aynı zamana gelen kamp tarihimizin bu günlerde seçilmesinin bir sebebi var; barış zamanı ter dökmeyen savaş zamanı kan dökermiş. Cepheden cepheye koşan ecdadımızın tarlada, ahır da arılıkta, ağılda, işletmelerde, çiftliklerde bereket saçan bu uğurda ter döken ve şanlı ecdadına yakışır gençler olmak zorundayız” açıklamalarında bulundu.

Sektör duayenleri gençlerle 

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Ulusal Zootekni Öğrenci Eğitim Kampı’na katılarak deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşıp maddi ve manevi katkıda bulunanlar ise Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Figen Gençay, Ege Zootekni Derneği Başkanı ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Dönmez, Ege Zootekni Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlker Ağın,  TDSYMB Genel Sekreteri İbrahim Karakoyunlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Yılmaz,  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytül Uçak Koç, COBB Ana Damızlık A.Ş Üretim Müdürü Dr. Zekeriya Yıldırım, Tarım 4.0 Teknoloji ve Etki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sumer Tömek Bayındır, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Cem, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şahin Tatlı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Cem Özkan ve Türk Dünyası Tarım Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, ARMASAD Onursal Başkanı Kürşat Zeynel Utlu yer aldı.

Zootekni Öğrenci Eğitim Kampı’na katılarak deneyim ve bilgi paylaşımında bulunanlar, kampa paydaş olmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken diğer yandan kampta hayvancılık sektörünün tüm alanları ve girişimcilik üzere eğitim alan gençlerde bir sonraki etkinliği sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler. 

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ