SEMRA İĞTAÇ - Muğla, deniz ve doğa tutkunları için yılın en özel dönemine giriyor. Tur tekne kaptanı Coşkun Sarıkaya, İz Gazete’ye sezonu değerlendirdi ve Fethiye’nin Eylül ayındaki eşsiz güzelliğini vurguladı. Okullar açıldıktan sonra turist sayısında bir düşüş yaşandığını belirten Sarıkaya, kısa bir aradan sonra havaların tekrar düzelmesiyle sezonun hareketlenmeye devam ettiğini söyledi. Turizm sezonunun genellikle Kasım 1’e kadar sürdüğünü, teknelerin ise Nisan ayında yeniden seferlere başladığını ifade etti.

Sarıkaya, bölgeye gelen turistlerin özellikle Kelebekler Vadisi'ni görmek istediklerini belirtti ve “Amerika’dan gelen turistler bile Kelebekler Vadisi’ni görmeden ayrılmak istemiyor. Koylar arasında Akvaryum, St. Nicholas Koyu, Darboğaz ve Soğuksu da en çok tercih edilen yerler arasında” dedi. 

Fethiye’de turizmin bölge ekonomisi için hayati önemde olduğunu vurgulayan Sarıkaya, bu yılın geçen sezona göre daha iyi geçtiğini söyledi. Arap ve Rus turistlerin bölgeye ilgisinin yüksek olduğunu belirten kaptan, özellikle Eylül ayını “Akdeniz’in en güzel mevsimi” olarak nitelendirdi. “Temmuz ve Ağustos’ta Fethiye’ye gelmek zor olabilir ama Eylül’de buraya aşık olursunuz” diyerek bölgenin güzelliklerinin altını çizdi.

Saklı cennet ve doğal site alanı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Ölüdeniz sınırlarında yer alan Kelebekler Vadisi, 80'den fazla kelebek türüne ev sahipliği yaparak adeta bir doğa harikası olarak öne çıkıyor. Ortalama 400 metrelik kayalıklarla çevrili bu göz alıcı koy, 250 metrelik çakıllı sahili ve 50'ye yakın endemik bitki türüyle doğaseverlerin vazgeçilmez rotalarından biri. 8 Şubat 1995'te 1. derece doğal sit alanı ilan edilen ve Babadağ'ın eteklerinde konumlanan Vadi, ziyaretçilerine nefes kesici manzaralar sunarken, 50 metre yükseklikten dökülen şelalesiyle de büyüleyici bir atmosfer yaratıyor. Dünya mirası olarak korunması önerilen bu bölge, özellikle nadir türleri ve eşsiz doğal yapısıyla dikkat çekiyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ