Türkiye'nin en yetkin ve uluslararası nitelikteki tek botanik bahçesi olan Dikili Atatürk Botanik Bahçesi'nde ortalama üç bin bitki çeşidi yer almaktadır. İşte, Türkiye'nin uluslararası nitelikteki tek botanik bahçesi olan Dikili Atatürk Botanik Bahçesi...

Türkiye'nin uluslararası nitelikteki tek botanik bahçesi: Dikili Atatürk Botanik Bahçesi

Otuz hektarlık bir alan üzerinde kurulmuş olan Dikili Atatürk Botanik Bahçesi'nde ortalama üç bin bitki çeşidi yer almaktadır. Bitki çeşitliliği ile dünya literatürüne girmeyi başarmış olan Dikili Atatürk Botanik Bahçesi, tropik bölgelerden Alp dağlarına kadar çok geniş bir coğrafyaya ait pek çok bitki türünü barındırmaktadır.

Aynı zamanda ilginç olan kısım ise Atatürk Botanik Bahçesi, merhum Macit Ersoy'un çabalarıyla Türkiye'nin kamuya açık ilk botanik bahçesi olarak dünya literatürüne girmeyi başarmıştır. Ersoy, Atatürk'ten aldığı ilhamla, birçok ülkeden topladığı bitki tohumlarını burada yetiştirmiştir. 30 hektarlık alanda yer alan bahçe, bitkilerle "ATA" kelimesi ve ay yıldız şeklinde düzenlenmiş peyzajıyla ilgi çekmektedir.

Dikili Atatürk Botanik Bahçesi giriş ücreti

Ülkemizin en yetkin ve uluslararası nitelikteki tek botanik bahçesi olan Atatürk Botanik Bahçesi'ne giriş ücreti bulunmamaktadır. Ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz botanik bahçede üç bine yakın bitki çeşidiyle karşılaşabilirsiniz. 

Dikili Atatürk Botanik Bahçesi nerede?

İzmir İlinin Dikili İlçesi Kızılçukur Mahallesi’nde yer alan Dikili Atatürk Botanik Bahçesi, oldukça büyük bir alanda yer almaktadır. Otuz hektarlık bir alan üzerinde kurulmuş olan Dikili Atatürk Botanik Bahçesi içerisinde barındırdığı oldukça çeşitli ve güzel bitki türleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir. 

Dikili Atatürk Botanik Bahçesi nasıl gidilir?

Atatürk Botanik Bahçesi, İzmir'in Dikili ilçesine Kızılçukur Mahallesi'ne yer almaktadır. Kolay ulaşımı bulunan Atatürk Botanik Bahçesi’ne ulaşım için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Kendi aracınız ile ziyaret etmek isterseniz öncelikle İzmir'in merkezinden Dikili ilçesine özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Ardından İzmir'den Dikili'ye otoban ve ana yollardan birini kullanarak gidebilirsiniz. Kızılçukur Mahallesi'ne ulaşmak için ise Dikili ilçe merkezine geldikten sonra mahalleye yönlendiren tabelaları takip edebilirsiniz. Oldukça kolay ulaşıma sahip olan Atatürk Botanik Bahçesi'ne toplu taşıma araçlarını kullanarakta gitmeniz mümkün. Öncelikle İzmir'in merkezinden Dikili'ye toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz. Ardından İzmir Otogarı'ndan Dikili'ye düzenli olarak otobüs seferleri bulunmaktadır. Dikili ilçe merkezinden ise mahalleye minibüs veya dolmuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Aşağıda yer alan harita üzerinden kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz. 

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi