Ankara'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye dün yapılan terör saldırısı sonucu 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Terör saldırısında hayatını kaybeden TUSAŞ çalışanlarından makine mühendisi Zahide Güçlü’nün kuruma gönderilen evlilik yıldönümü çiçeğini almak üzere nizamiyeye indiği ortaya çıktı. Güçlü bu esnada gerçekleşen saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Zahide Güçlü kimdir?

1988 doğumlu olan Zahide Güçlü Ekici, henüz 36 yaşındaydı. Ekici, Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunuydu. Eğitim hayatında tanıştığı eşi Yalçın Ekici ile evlenen Zahide Güçlü Ekici aynı zamanda kariyerinde sık başarılara imza atan biriydi. Ekici, TUSAŞ projelerinde uzun yıllar önemli görevler üstlendi. GÖKBEY helikopteri gibi stratejik projelerde görev alan Ekici, Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen birçok projeye katkı sundu. Zahide Ekici, sosyal yaşamında da aktif bir insandı ve kanser hastası çocuklara yönelik yardımlarıyla bilinmekteydi.

TUSAŞ'a terör saldırısı: Eşinden gelen çiçeği almaya giderken şehit olmuş TUSAŞ'a terör saldırısı: Eşinden gelen çiçeği almaya giderken şehit olmuş

2020 yılında annesini kaybeden Ekici'nin kızı 2021 yılında kanser tanısı almıştı. Kızı uzun bir tedavi sürecinin ardından 2023 yılında iyileşmeye başladı ve evde tedavi görmeye devam ediyordu. Zahide Ekici, zorlu hayatına rağmen ailesine ve işine bağlı bir yaşam sürmekteydi.

TUSAŞ saldırısında hayatını kaybedenler kimler?

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısında 5 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Hayatını kaybeden 5 TUSAŞ çalışanının kimliği ise şöyle:

  • TUSAŞ Kalite Kontrolcü: Cengiz Coşkun
  • TUSAŞ Makine Mühendisi: Zahide Güçlü
  • Ticari Araç Şoförü: Murat Arslan
  • TUSAŞ Çalışanı: Hasan Hüseyin Cambaz
  • TUSAŞ Güvenlik Görevlisi: Atakan Şahin Erdoğan
Kaynak: HABER MERKEZİ