CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan İzmir Büyükşehir Belediyesinin Toplu ulaşımda 90 dakika içinde ücretsiz aktarma teklifinin bu sabah bir kez daha UKOME’de reddedilmesine tepki gösterdi.

CHP’li Arslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iktidar temsilcilerini; “Acaba kendi adayları seçimi kazansaydı yine aynı şekilde 90 dakika uygulamasına karşı çıkacaklar mıydı sormak gerek.” diye eleştirdi.

Arslan, seçim döneminde 90 dakika uygulaması vaadinde bulunan Hamza Dağ’ı, konunun takipçisi ve destekçisi olmaya davet etti.

Hamza Dağ'a çağrı yaptı

Arslan’ın paylaşımı şöyle;

İzmir Büyükşehir Belediyemizin toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapılabilmesine olanak sağlayacak düzenleme teklifi 15 Mayıs’taki toplantıda reddedilmişti. Bu sabah UKOME Genel Kurulu’nda bir kez daha iktidar temsilcilerinin oylarıyla reddedildi. Acaba kendi adayları seçimi kazansaydı yine aynı şekilde 90 dakika uygulamasına karşı çıkacaklar mıydı sormak gerek.

Öyle ki iktidarın adayı Hamza Dağ seçimi kazanırsa 1 Nisan’dan sonra 90 dakika uygulaması vaadinde bulunmuştu. Mensubu olduğu iktidarın temsilcileri ise; siyasi çıkarları önceleyerek, merkezi yönetim gücünü kullanarak, bu uygulamanın getirilmesini bu sabah bir kez daha engelledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hamza Dağ’ı bu vaadin gerçekleşmesi için konunun takipçisi ve destekçisi olmaya davet ediyorum. İzmirli hemşehrilerimiz 90 dakika hakkını istiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil Tugay verdiği sözü tutmak için sonuna kadar UKOME’de mücadele edecek biz de takipçisi olacağız.

Kaynak: Bülten