Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Ahmet Yiğit Yıldırım, Tolgahan Demirbaş ve Ömer Şanlı'ya ait mesajları paylaştı. Sanatçı Orhan Aydın'ın bulunması isteniyor

Ankara'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, iddianamede adı geçen Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Ülkü Ocakları yöneticilerine attığı mesajları paylaştı.

Mesajlarda Yıldırım, Ülkü Ocakları'nı eleştiren birinin bulunması için Ömer Şanlı ve Tolgahan Demirbaş'a direktifler veriyor.

Yıldırım verdiği talimatın yerine getirilmemesi üzerine Ülkü Ocakları yöneticisi Ömer Şanlı’ya tepki gösterdiği mesajda “O kadar adam gittiniz. Bir işi halledemediniz. Bu da size son işti” ifadelerini kullanıyor.

Daha sonra Ülkü Ocakları yöneticisi Ömer Şanlı sosyal medyadan MHP'yi eleştiren bir vatandaş üzerinden “Bunu bulmamız lazım başkanlarım. Emniyeti kanadını zorlayın” ifadelerini kullanıyor.

Daha sonra Şanlı “Pazartesi sabah ocakta olun. O zamana kadar video gelsin.” Şeklinde bir mesaj atıyor.

Ateş cinayetinin azmettiricilerinden Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ise “Başkanım, yarın gece sinyal gelecek. Telefonda lokasyon olarak” şeklinde yanıt veriyor.

Orhan Aydın'ın bulunması isteniyor

Daha sonra savcılık tarafından oluşturulan raporda sanatçı Orhan Aydın'ın X hesabı konuşmalarda paylaşılıyor. Yine Şanlı Orhan Aydın'ın bulunmasını istiyor.

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın yazışmalardan 1 yıl sonra Kartal’da saldırıya uğradı.

Özrüne yanıt verdi: Kabul etmiyorum

Ülkü Ocakları mensuplarının saldırısına uğrayan Orhan Aydın, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in geçtiğimiz gün dilediği özrüne yanıt verdi. Aydın, Ateş’in özrünü kabul etmediğini söyledi.

TELE1’de ekrana gelen “Gerçek Haber” programında Bilge Yurtdagülen’in konuğu olan Orhan Aydın, şunları söyledi:

“Ayşe Ateş’in özrünü kabul etmiyorum. Ama şunu da kabul etmiyorum: Sinan Ateş’in faillerinin bulunması gerekiyor. Cinayetlere hayır diyorum. Ama perde arkasındaki çetenin deşifre olmasını, yoksa benzeri saldırıları yaşayacağımızı düşünüyorum. Benden önce gazetecilere yapılan saldırıların failleri de ortaya çıkmadı. Korunan, adaletin ayaklar altına alındığı çeteleşmiş bir örgütten bahsediyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ