Geçtiğimiz yıllarda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dahil edilen İzmir Efes Antik Kenti nerededir? Efes Antik Kenti'ne nasıl gidilir?

Efes Antik Kenti'nin tarihi

Doğu ile batı arasındaki bir liman kenti olan İzmir Efes Antik Kenti'nin tarihi, M.Ö. 8600 yılına kadar uzanıyor.

Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kent, Antik Çağ'ın ticari ve politik merkezi olmasının yanı sıra dünyanın yedi harikasından biri sayılan Artemis Tapınağı'nın kalıntıları ile de dikkat çekiyor. 

Klasik Yunan döneminde İyonya'nın on iki şehrinden biri olan Efes Antik Kenti, MÖ 129'da Roma Cumhuriyeti'nin kontrolüne geçtikten sonra gelişti.

2015 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine eklenen bu antik kent, her yıl farklı coğrafyalardan milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Efes Antik Kenti'ne nasıl gidilir?

Araba: Selçuk’a İzmir’den özel araçlarıyla geleceklerin, İzmir-Aydın Otoyolu’nu takip ederek, Selçuk kavşağından çıkması gerekiyor. Otoyolu kullanmak istemeyenler ise İzmir-Aydın arasındaki eski yolda, Torbalı’yı geçtikten sonra Selçuk tabelasını takip etmeli.

İZBAN: Aracı olmayanlar için İZBAN en pratik yol. Önce İzmir’den Tepeköy İZBAN İstasyonu’na gidebilir, oradan da Selçuk’a ulaşabilirsiniz. İzmir ile Selçuk arasında 80 km’lik bir mesafe bulunuyor. Bu mesafe minibüsle 1 saat, İZBAN ile 1 saat 30 dakika civarında sürüyor.

Araç kiralama: Bir diğer alternatif de araç kiralama. Özellikle İzmir’e uçakla geldikten sonra araç kiralama seçeneğini değerlendirebilir, Adnan Menderes Havalimanı'ndan direkt olarak antik kente geçebilirsiniz. Aradaki mesafe 60 km olarak hesaplanırken, bu mesafe araçla ortalama 45 dakika sürüyor.

Kaynak: Haber merkezi