MASH filmiyle 1970 yılında  popülerlik kazanan Kanadalı aktör Donald Sutherland, son dönemde Açlık Oyunları serisinde Başkan rolünü canlandırıyordu.  Oğlu Kiefer Sutherland, 88 yaşındaki ünlü oyuncunun hayatını kaybettiğini duyurdu. 
Donald Sutherland'in oğlu Kiefer Sutherland, sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderide, "Size üzüntüyle babam Donald Sutherland'in vefat ettiğini söylüyorum" dedi.  Kiefer Sutherland “Ben kişisel olarak sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman iyi, kötü ya da çirkin bir rolden korkmadım.” ifadelerini kullandı

Donald Sutherland kimdir?

Donald McNichol Sutherland (17 Temmuz 1935 - 20 Haziran 2024) Kanadalı aktör. Mühendislik ve drama dallarında yükseköğrenim görmüştür. Ülkesinin en üretken, çok yönlü ve itibarlı oyuncularından biri olarak kabul görür ve birçok eleştirmen tarafından Oscar adaylığı olmayan en iyi oyunculardan biri olarak tanımlanır. 
Sutherland, üne Cephede Eğlence (1970), Çılgın Savaşçılar (1970), Fahişe (1971), Karanlığın Gölgesi (1973), 1900 (1976) ve Sıradan İnsanlar (1980) gibi dönemin başarılı filmleriyle yükselmiş, 80-lerin sonlarından itibaren kariyerini daha çok karakter oyuncusu olarak devam ettirmiştir. Son dönemlerde Açlık Oyunları film serisinde rol almıştır.  

Kaynak: HABER MERKEZİ