Semra İğtaç- Urla, 23-27 Temmuz tarihleri arasında 11. Uluslararası Toprak Sahne Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 2011’den bu yana Urla’nın köy ve sokaklarına tiyatro taşıyan festival, bu yıl da ünlü sanatçılar ve uluslararası tiyatro topluluklarıyla dopdolu.

Renkli program ve ünlü isimler

Festivalin tanıtım toplantısı bugün Urla Belediyesi Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi’nde gerçekleşti. Festivalin organizatörlerinden Onur Çatal, herkesi festivale davet etti. Cem Davran, Hakan Gerçek, Kerem Atabeyoğlu gibi ünlü isimler hem oyunlarıyla hem de atölye çalışmalarıyla festivale renk katacak. Ayrıca Romanya, KKTC ve Özbekistan’dan gelen tiyatro toplulukları da kültürel etkileşim sağlayacak.

Atölyeler gençlere kapı açacak

Oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlık alanlarında uzmanlaşmak isteyenler için çeşitli atölyeler düzenlenecek. Festivalin 5 günü boyunca genç tiyatro severler, sanatsal becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Çeşitli sahne ve oyun alanları

Ana sahne Bademler Köy Tiyatrosu’nun yanı sıra, Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde ve çeşitli köylerde oyunlar sahnelenecek. Açılış oyunu Doğu Akal’ın yönettiği "Sıfır Telaş" olacak. Festival boyunca Romanya Yaş Ateneul Tiyatrosu, Mecburi İstikamet Tiyatrosu ve Tiyatro Gerçek gibi topluluklar sahne alacak.

Dayanışma ve destek çağrısı

Festival, Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel esnafın dayanışmasıyla organize ediliyor. Organizasyon komitesi, İzmir’deki tüm sanatsever firmaları festivale destek olmaya davet ediyor.

Daha fazla bilgi ve detaylı program için Toprak Sahne Tiyatrosu’nun sosyal medya hesapları ve resmi web sitesi takip edilebilir.

Muhabir: Semra İĞTAÇ