Asal Araştırma Şirketi tarafından Türkiye'nin adalet sistemine yönelik bir anket çalışması gerçekleştirildi. 17-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirilen ankette, 2 bin katılımcıya "Sizce Türkiye'de adalet var mı?" sorusu yöneltildi. Yapılan anket sonucunda halkın büyük çoğunluğunun adalete olan güveninin sarsıldığı ortaya çıktı.

Sonuçlar ortaya koydu

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 74'ü Türkiye'de adaletin olmadığını düşündüğünü belirtti. Araştırma sonucuna göre katılımcıların yalnızca yüzde 18,5'i adaletin var olduğuna inanıyor. Yüzde 7,5'lik bir kesim ise bu konuda görüş belirtmedi.

Endişeler artıyor

Son dönemde paylaşılan yargı kararları ve siyasetin yargı üzerindeki etkisi, toplumun adalet sistemine olan güvenini zedelemiş durumda. Özellikle kara para aklama, uyuşturucu suçlarına karışan kişilerin serbest kalması gibi olaylar, halk arasında adaletin sağlanmadığına dair endişeleri artırmakta.

Anket sonuçlarının sosyal medyada paylaşılmasının ardından kullanıcılar bu sonuçların şaşırtıcı olmadığını ve adalet sistemine olan güvenin giderek azaldığını aktaran yorumlarda bulundu. Asal Araştırma'nın gerçekleştirdiği anket ile Türkiye'de adalet kavramının toplumun geniş kesimleri tarafından sorgulandığını ve adalet sistemine olan güvenin tarihsel bir düşüş yaşadığını net bir şekilde gözler önüne seriliyor.

Muhabir: Eylül Sansür