TÜİK, mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 3,37, yıllık enflasyonu ise yüzde 75,45 olarak açıkladı. Ankaralı vatandaşlar, açıklanan verilere tepki gösterdi.

Emekli bir vatandaş, "Bu verilere inanmıyorum. TÜİK doğru mu söylüyor? Maalesef hayır. Enflasyon oranı yüzde 200'ün altında değil. 1 ekmek olmuş 10 lira. 34 yıllık emekliyim, aldığım maaş 12 bin 500 lira. Bu parayla ben nasıl kurban keseyim” dedi.

Bir başka vatandaş, "Verdiği parayı da alsın. O başımızdaki aç var ya, alsın gitsin emekli maaşlarını” ifadesini kullandı.

TÜİK verileri yanlış

Emekli Yakup Yılmaz, "TÜİK verileri yanlış. Ben memur emeklisiyim. Bundan 6 ay önce asgari ücretten 500 lira önde alıyordum. Şu an asgari ücretin 2 bin 500 lira gerisine düştüm. Emeklinin cebine 5 kuruş giriyor mu? 'Emekli yılı' dediler, bunu biz kabul etmiyoruz. Ne yaptınız da siz emekli yılı ilan ediyorsunuz? Çok perişanız. Emekli salak mı” dedi.

Başka bir emekli vatandaş da "Yazık değil mi? Şu anda benim ekmeğimi yiyorlar. Bu durum emekli için bir hakarettir” diye konuştu.

TÜİK alışveriş yaptığı yerleri söylesin

TÜİK verileri için 'yalan' diyen bir vatandaş da "Az önce bir mercimek çorbası baktım 75 lira diyor. Ekmek 10 lira. TÜİK alışveriş yaptığı, fiyat ayarladığı yerleri söylesin vatandaş da oradan alışveriş yapsın. Benim emekli maaşımı baştakilere verelim, onlar alışveriş yapsın. Asgari ücret 17 bin lira olup da 18 bin lira ev kirası olduğu zaman vatandaş ne yapacak” ifadesini kullandı.

Kaynak: ANKA