İzmirlileri ücretsiz internetle buluşturan Wizmirnet hizmeti, başta öğrenciler olmak üzere birçok kesimden büyük beğeni toplamıştı. Wizmirnet Projesi çerçevesinde 30 ilçede, 70 park ve meydan, 20 vapur, 7 iskele, 60 otobüs, 17 metro istasyonu, 41 tramvay, 76 köy ve 21 aktarma merkezi olmak üzere toplamda 516 noktada ücretsiz internet sağlanıyor.

Bakım yapılması planlanıyordu

Bu noktaların yanı sıra, Karşıyaka, Göztepe, Bayraklı, Alsancak ve İnciraltı sahil şeridinde toplam 22,5 kilometrelik kesintisiz bir sahil hattında da bu hizmetten yararlanmak mümkün. Ancak, önceki akıllı telefonlara gönderilen bir mesajla sistemde bakım yapılacağı duyurulmuştu.

Süre doldu, hizmet alınamıyor

Gönderilen mesajda 10 günlük bir bakım programı yapılacağı belirtilmişti. Mesajın üzerinden bir ay geçmesine rağmen, birçok noktada Wizmirnet ile internete bağlanmak mümkün değil. Bağlanmak istediğinizde, aynı bakım mesajını içeren bir not ile karşılaşıyorsunuz. Wizmirnet hizmetinin ne zaman tekrar aktif hale geleceği ise vatandaşlar arasında büyük bir merak konusu.

Nasıl çalışıyor?

Uygulamadan faydalanmak için internet bağlantısının yapılacağı cihazdan WizmirNET kablosuz ağ adı seçilerek giriş sayfasından “Kayıt Ol” butona tıklanması gerekiyor. İstenilen bilgiler girilerek telefona gelen şifreyle internet kullanımına başlanabiliyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ