Semra İğtaç- Fethiye, yamaç paraşütü tutkunlarını buluşturuyor. Dünyaca ünlü Babadağ’dan yapılan atlayışlar, bölgeyi ekstrem sporların cazibe merkezi haline getiriyor. Turistler, Fethiye’nin eşsiz manzarasında gökyüzünde süzülmenin keyfini yaşarken, bölge ekonomisine de önemli katkı sağlanıyor.
Fethiye’yi ziyaret edenlerden biri de Sinop’tan gelen din görevlisi Suzi Kaya oldu. Tatil için ailesiyle birlikte Fethiye’ye gelen Kaya, hayatında ilk kez yamaç paraşütü yapma şansını yakaladı ve bu deneyimini büyük bir heyecanla paylaştı. Kaya, uçuş sonrası yaptığı açıklamada, yamaç paraşütü deneyimini övgü dolu sözlerle anlattı.

İlk defa yaptık çok mutluyuz

Suzi Kaya, ilk kez böyle bir deneyim yaşamanın heyecanı içinde olduğunu belirterek, “Sinop’tan geldik tatile, Fethiye’de yamaç paraşütü çok önerildi ve biz de denemek istedik. İlk defa yapışımız tabii ki bu bizim. Eşim de benim gibi eğitmenle uçtu. Bu kadar heyecan verici olacağını düşünmemiştik. Gerçekten çok farklı bir deneyim, çok farklı bir his,” ifadelerini kullandı.

Özellikle Fethiye’nin muhteşem doğasıyla birleşen yamaç paraşütü aktivitesi, Kaya ve eşi için unutulmaz anılar bıraktı. Kaya, uçuş sırasında yamaç paraşütü pilotu Ali Sezer Kaçar profesyonelliğinden de övgüyle söz etti.

Güvenlik üst düzeyde

Yamaç paraşütü, özellikle güvenlik açısından dikkat gerektiren bir spor olduğu için ilk kez yapanlar genellikle endişeli olabilir. Ancak Suzi Kaya, uçuş boyunca kendini son derece güvende hissettiğini belirtti. Ali Sezer Kaçar’ın tecrübesine ve profesyonelliğine vurgu yapan Kaya, “Ali Bey’in sakinleştirmesi gerçekten inanılmazdı. Güvenlik zaten üst düzeydeydi, onu hiç söylememe gerek yok. Her an kendimizi güvende hissettik. Bir daha gelirsek, yine Ali Bey ile uçmak isteriz,” dedi.

Havadayken huzuru hissediyorsunuz

Yamaç paraşütü, Fethiye’nin eşsiz manzarasıyla birleştiğinde, gökyüzünde süzülmek ve aşağıdaki masmavi denizi izlemek, tatilciler için rüya gibi bir deneyim sunuyor. Yamaç paraşütü hakkında yorumlamalarda bulunan Suzi Kaya da bu duyguyu şu sözlerle dile getirdi: “Havadayken o kadar huzurlu hissediyorsunuz ki, hem manzaraya hayran kalıyorsunuz hem de adrenalinin keyfini çıkarıyorsunuz. Bambaşka bir dünyaya adım atmış gibi.”

Fethiye, hem adrenalin arayanlara hem de huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenlere hitap eden bir destinasyon. Belcekız Plajı’nda yapılan yamaç paraşütü, bu anlamda tatilcilerin vazgeçilmez aktivitelerinden biri. 

Muhabir: Semra İğtaç