Yiğit SÜTCÜ- Trendyol Süper Lig’de sansasyonel bir hafta geride kalıyor. Bu akşam oynanacak Göztepe-Kayserispor maçı ile hafta sona ermiş olacak. Galatasaray’ın Kadıköyde aldığı Fenerbahçe galibiyeti ve Beşiktaş’ın Eyüpspor karşısında aldığı galibiyetle hemen her medya organında lig İstanbul haberleri ile dolu. Ancak bu ligde sadece İstanbul takımları oynamıyor. Yayıncı kuruluş başta olmak üzere tüm spor kamuoyu bu gerçeği görmek istemiyor. 

Göztepe başka bir ligde mi oynuyor?

Dün akşam oynanan Beşitaş - Eyüpspor maçını yayıncı kuruluş adına sunan spiker, maç sırasında ve bitişinde büyük bir coşkuyla, ligde yenilgi görmeyen 2 takım kaldığını, bunların da Galatasaray ve Beşiktaş olduğunu anons etti. Ancak spikerin atladığı 2 büyük camia daha vardı. 2024-2025 sezonunda Trendyol Süper Lig’de mücadele eden Göztepe de henüz hiç yenilgi olmadı. Buna ek olarak ligde defalarca şampiyonluk yaşayan Trabzonspor da henüz yenilgi yüzü görmedi. Yayıncı kuruluşun bu tavrı iki takım taraftarlarından da fazlasıyla tepki çekti. 

İstanbul hegemonyası

Sosyal medya hesapları üzerinden yayıncı kuruluşu yoğun şekilde eleştiren Göztepeli taraftarlar, kuruluşu bu akşam oynanacak maçta protesto etmeyi planlıyor. Ligin sadece İstanbul takımlarından oluşmadığının altını çizen taraftarlar, protestolarını bir pankart ile gerçekleştirecek. 

Aynı taraftarlar aynı yöneticiler

Haftasonuna İstanbul’da yaşanan derbi heyecanı damga vurdu. Galatasaray’ın Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynadığı müsabaka haftanın en çok konuşulan gündem maddesi oldu. Ancak maç öncesinde yaşananlar akıllara Göztepe – Fenerbahçe maçını getirdi. Maç öncesi sosyal medyada deplasman taraftarlarının, giriş koridorlarında uzun süre bekletildiği, hatta kimi taraftarların fenalık geçirdiği videolar pek çok TV programında paylaşıldı. Konuyla ilgili konuşan Galatasaraylı yöneticiler konuyla ilgili eleştirilerini dile getirdi. 

İzmir’de ne olmuştu ?

İzmir’de geçtiğimiz ay oynanan Göztepe – Fenerbahçe maçında, sarı lacivertli taraftarların stada alınmadığı haberleri üzerine Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maç oynanırken 2 defa sahaya girerek deplasman tribününe yürümüştü. Bu sırada yaşanan olaylar neticesinde Göztepe 2 maç seyircisiz oynama cezası almıştı. İtiraz üzerine bu ceza 1 maça indirilmiş ve Göztepe, Bodrumspor maçında seyircisiz oynamak durumunda kalmıştı.

Muhabir: Yiğit Sütcü