Yiğit SÜTCÜ- İzmir'de Konak Belediyesi’ne ait Prof. Dr. Reşat Tahir Kınacıgil Parkı'nda açıkta bırakılan kablolar, görenleri şoke etti. Alsancak’ta sağanak yağmurun ardından, elektrik akımı olan mazgala bastıkları için hayatını kaybeden 2 gencin haberleri akıllardan çıkmazken, çocuk parkında çekilen bu görüntü, can güvenliği konusunda bir ilerleme yaşanmadığının adeta somut örneği.

Mahalle halkı tepkili

Günün her saatinde onlarca çocuğun vakit geçirdiği parktaki bu görüntü mahalle halkının da tepkisini çekti. Çocuklarının güvenliğinden endişe ettiklerini belirten vatandaşlar, açıkta kalan kabloların yanı sıra, parkta bulunan bank ve oyuncakların bakımlarının düzenli olarak yapılmamasından da şikayetçi.

Ne olmuştu?

Alsancak'ta sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz, suyla dolan yolda elektrik akımına kapılmış. Onu kurtarmak isteyen arkadaşı 44 yaşındaki İnanç Öktemay da aynı akıma kapılarak bir anda yere yığılmıştı. İki genç tüm müdahalelere rağmen kaldırıldıkları hastanede yaşama gözlerini yummuştu.  İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz ise Osmaniye'de toprağa verilmişti.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ