Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Yavuz Ergin, makamında çekilen tehdit videosuyla gündeme geldi. Kendisini tehdit eden bir suç örgütüne karşı geri adım atmayan Savcı Ergin, çetenin hazırladığı videoyu ele geçirerek, soruşturmayı kararlılıkla devam ettirdi. Savcı Yavuz Ergin'in, İstanbul’a atanmasından sadece 20 gün sonra, "bebek çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne karşı kapsamlı bir operasyon talimatı verdiği açığa çıkmıştı.

Savcı Yavuz Ergin Kimdir?

1989 yılında Almanya'da doğan Yavuz Ergin, eğitim hayatını Türkiye'de tamamladı. İlk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu'nda, lise öğrenimini ise 2008 yılında Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlayan Ergin, 2013 yılında mezun olarak hukuk kariyerine adım attı.

Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamlayan Ergin, 2014 yılında savcı adayı olarak göreve başladı. Staj sürecinin ardından Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Yavuz Ergin, 2024 yılı Nisan ayında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na terfi etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ