SGK, yerel gazetelere verilen ilanlarda satış limitini 500 bin liradan 2 milyon 500 bin liraya çıkardı. Bu değişiklik, yerel gazetelerin bütçesini olumsuz etkileyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), aldığı yeni kararla Basın İlan Kurumu aracılığıyla yerel gazetelere verilen ilanlarda satış limitini 500 bin liradan 2 milyon 500 bin liraya yükseltti. Bu karara göre, 2 milyon 500 bin lira altındaki satış bedeli olan ilanlar artık yerel gazetelerde yayınlanmayacak. Bu durum, yerel gazetelerin önemli bir gelir kaynağı olan Basın İlan Kurumu'ndan gelen parayı tehlikeye sokacak.

Yerel basını etkileyecek

SGK'nın Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu karar, yerel gazeteler için önemli değişiklikler getirecek. Yeni düzenleme ile birlikte, yerel gazetelerin ilan gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşanabileceği öngörülüyor. Gayrimenkul satış ilanları, rayiç bedellerine göre belirli limitler dahilinde yerel veya ulusal gazetelerde yayınlanacak.

İlan limitlerinde artış

Yeni düzenlemeye göre, satış ilanında yer alan muhammen bedeli 10 milyon TL üzerinde olan taşınmazların satış ilanları mahalli gazetelerin yanı sıra Türkiye genelinde yayın yapan gazetelerde de yer alacak. Muhammen bedeli en az 2 milyon 500 bin TL ila 10 milyon TL arasında olan taşınmazların satış ilanları ise sadece mahalli gazetelerde yayınlanacak. Bu değişiklikler, SGK'nın web sayfasında ve ilgili resmi kurumların ilan panolarında da duyurulacak.

Editör: Esra Seyirden