Semra İğtaç- Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semtinde bulunan Ordu Caddesi’nde trafik düzenlemeleri sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Esenlik Mahallesi Muhtarı Zakir Cin, caddede yaşanan trafik kazalarını ve otobüslerin tabelalara çarpmasını değerlendirdi.

O dönemde otobüsler sık sık arızalandı

Muhtar Cin, Ordu Caddesi’nin geçmişte tek yönlü bir yol olduğunu hatırlatarak, “96 veya 95 yıllarında, burası tek yönlü olduğu için güzergâhta iniş istikameti sıkıntılıydı. O dönemde otobüsler sık sık arıza yaptı ve vatandaşlardan tepkiler geldi. Ancak tek yön uygulaması uzun süre devam etmedi, bir gün sonra çift yönlü hale getirildi,” dedi.

Belediyenin bir zaafı söz konusu

Caddenin bugün çift yönlü olmasına rağmen, trafik akışının hala zorlayıcı olduğunu belirten Cin, özellikle büyük araçların tabelalara çarptığını ve bu durumun bölgede rahatsızlık yarattığını ifade etti. Cin, “Tabelalarla ilgili bir önlem alınması gerekiyor, ancak burada belediyenin bir zaafı söz konusu. Tabelaların yerinden kaldırılması ya da yerlerinin değiştirilmesi gerekiyor” diye ekledi.

Bölgedeki esnaf ve vatandaşların çift yön uygulamasının devam etmesinden memnun olduklarını, ancak trafik sıkışıklığı ve kazaların önlenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Ordu Caddesi’nde yaşanan sorunların çözümü için yetkililerin acilen harekete geçmesi gerektiği belirtiliyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ